• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

Touhulan yrityssaneeraus huolettaa opettajia – OAJ on jäsentensä tukena

Touhula on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Päiväkotiketjun palveluksessa työskentelevissä OAJ:n jäsenissä tieto saneerauksesta on herättänyt huolta työpaikan puolesta. OAJ:ssä tilannetta seurataan ja tuetaan jäseniä.

15.05.2020 Uutinen
Akavan puheenjohtajan Fjäderin jatkokaudelle vihreää valoa

OAJ:n ja Suomen Ekonomien mielestä on erinomaista, että Akavan puheenjohtajuudesta käydään nyt aito kisa. Demokratia on terve jalusta kasvavalle keskusjärjestölle

29.04.2020 Tiedote
Lapin yliopistossa yt-piina – irtisanomisen perusteet hämärän peitossa

Lapin yliopistossa kärjistyivät piinaviikot, kun yt-neuvottelujen tuloksesta kerrottiin pääsiäisen alla. Irtisanottavien määrä tiedetään, mutta perusteita ei. Henkilöstön edustajat saivat vähennettyä irtisanottavien määrää. Lenita Hietasen mielestä yt-prosessia leimasi silti turha kiireen maku, eikä henkilöstöä kuultu riittävästi.

16.04.2020 Uutinen
Kouvolan lomautusten vastustus jatkuu

Kouvolan lomautusuhka konkretisoitui 16.12., kun kaupunginhallitus päätti lomautuksista. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Olli-Pekka Hakkarainen vakuuttaa, että OAJ:n toimijat tekevät yhä kaikkensa, jotta päätöksiä harkittaisiin vielä uudelleen. Opettajien lomautusaikaa on lyhennetty alkuperäisistä suunnitelmista, mutta se ei riitä.

18.12.2019 Uutinen
Opetusministeri Twitterissä: "Opettajia lomauttamalla on harvoin saatu toivottuja säästöjä"

Opetusministeri Li Andersson muistuttaa Twitterissä, että opettajien lomauttaminen tuo harvoin toivottuja säästöjä. Sen sijaan se vaarantaa lasten oikeuden laadukkaaseen opetukseen.

13.12.2019 Uutinen
JHL marssii ulos Riihimäellä - OAJ:läiset eivät paikkaa tekemättömiä töitä

JHL järjestää Riihimäellä ulosmarssin maanantaina 9. joulukuuta. OAJ:n neuvottelujohtaja muistuttaa, että OAJ:n jäsenten ei pidä paikata ulosmarssin vuoksi tekemättä jääviä töitä.

05.12.2019 Uutinen
Jouluna edessä työttömyysjakso? Saatat tietämättäsi olla oikeutettu työttömyyspäivärahaan

Työttömäksi kannattaa ilmoittautua aina, vaikka olisi vain pienen pätkän työttömänä tai vaikka rehkisi kahdessa osa-aikatyössä kalenteri täynnä. Taustalla on keväällä voimaan astunut muutos soviteltuun työttömyyspäivärahaan, kertoo toimistopäällikkö Mikko Häyrinen Opettajien työttömyyskassasta.

05.12.2019 Uutinen
OAJ: Kouvolan lomautussuunnitelmat vastuuttomia – ”pilaisi koko lukuvuoden työn”

Kouvolan kaupunki suunnittelee ensi vuodeksi kolmen viikon lomautusta, joka koskisi myös opettajia. OAJ pitää suunnitelmaa täysin vastuuttomana eikä aio seurata vierestä, jos kaupunki toteuttaa suunnittelemansa lomautukset.

04.12.2019 Tiedote
Olli Luukkainen jatkaa Jukon johdossa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on valittu jatkamaan neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtajana. Hänen toimikautensa on kaksivuotinen 2020-2021.

27.11.2019 Uutinen
JHL ja Jyty lakkoon Turussa – OAJ:läiset eivät tee lakon alaista työtä

JHL ja Jyty ovat päättäneet kolmipäiväisestä lakosta, jolla ne puolustavat työntekijöiden työehtoja. Lakko vaikuttaa arkeen esimerkiksi turkulaisissa päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. OAJ:n järjestöjohtaja muistuttaa, että OAJ:n jäsenet eivät tee lakon piiriin kuuluvaa työtä.

26.11.2019 Uutinen