• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

OAJ lopetti yksityisten päiväkotien järjestölliset toimet

OAJ on päättänyt lopettaa yksityisiä päiväkoteja koskeneen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Järjestölliset toimet voitiin lopettaa, kun lainmuutoksen perustelu valmisteltiin kolmikantaisesti ja työ saatiin päätökseen.

06.11.2018 Tiedote
OAJ:n jäsen ei tee lakonalaista työtä

OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä. Opettajien ja varhaiskasvatuksen opettajien tehtävänä ei ole järjestää esimerkiksi päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoa, jos se mielenilmauksen vuoksi keskeytyy.

17.10.2018 Uutinen
Kunta-ala valmistautuu työn murrokseen

Kunta-alan työmarkkinaosapuolet käynnistävät työn murroksen pitkäjänteisen seurannan kunta-alalla. Tavoitteena on pitää huolta julkisen sektorin kunnosta ja toimintaedellytyksistä.

11.10.2018 Uutinen
OAJ:n edunvalvonnan painopiste on kirkas

OAJ on jäsentensä edunvalvontajärjestö. Sen perustehtävänä on olla vahva koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan edun rakentaja ja valvoja. Tavoitteemme on olla osaamisen ja sivistyksen merkittävin vaikuttaja yhteiskunnassa.

09.10.2018 Blogi
Hallituksen aktiivimalli tarvitsee korjausta

Maan hallitus linjasi kehysriihessään 10.–11.4. eräitä muutoksia aktiivimalliin ja työlainsäädäntöön. Tavoite lisätä työllisyyttä on hyvä, mutta keinoissa riittää viilattavaa.

25.04.2018 Blogi
OAJ edellyttää korjauksia aktiivimalliin

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ katsoo, että työttömyysturvan aktiivimallia pitää korjata niin, että se paremmin vastaa koulutettujen työntekijöiden työllistymistarpeisiin. OAJ:n hallitus linjasi tänään, että OAJ ei järjestönä osallistu aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaukseen. Yksittäiset jäsenet voivat vapaa-ajallaan halutessaan osallistua mielenilmaukseen 2.2.2018.

25.01.2018 Tiedote
TE-toimistojen tehtävien siirto maakunnille arveluttaa

Maan hallitus suunnittelee TE-toimistojen lakkauttamista. Vastuu työvoimapalveluista siirtyisi maakunnille, jotka kilpailuttaisivat rekrytointi- ja osaamispalvelujen tuottajat alueillaan. OAJ suhtautuu esityksiin omassa lausunnossaan varauksin.

15.06.2017 Lausunto