Tuloksia haulle "Digitalisaatio"
Kun opettaja luo oppimateriaalia, hänen on tärkeää tunnistaa itsensä luovan työn tekijänä ja tuntea omat oikeutensa. OAJ tukee järjestöön kuuluvia jäseniään tekijänoikeudellisissa kysymyksissä.
08.11.2019 BlogiSaako verkkomateriaaleja kopioida ja käyttää vapaasti opetuksessa? Millaisia oikeuksia opettajalle itselleen voi syntyä tekemäänsä opetusmateriaaliin? Millaisia tekijänoikeuslupia oppilaitoksille on hankittu helpottamaan opettajan arkea?
26.09.2019 NäkemysMeneillään olevan digitaalisen vallankumouksen vaikutukset ovat järisyttäviä kaikilla ihmiselämän osa-alueilla – myös koulutuksessa. Parhaimmillaan digitalisaatiolla voidaan esimerkiksi vapauttaa opettajien aikaa rutiiniluonteisista tehtävistä vaativampiin tehtäviin, mutta perusteltuja huoliakin digitalisaatioon liittyy.
10.05.2019 BlogiEmpatia nettiin -hankkeessa haetaan teknologian keinoja ja kansalaisten keinoja estää nettikiusaamista. Yhtenä keinona visioidaan tekoälyä, joka oppii tunnistamaan ja poistamaan viesteistä loukkaavia ilmaisuja. Kiusaamisen ehkäisemisessä vanhemmat ovat avainroolissa, mutta yhteistyötäkin tarvitaan.
07.05.2019 UutinenOpettajat suhtautuvat digitalisaatioon myönteisesti, mutta vielä on esteitä toimivan digitalisaation tiellä. OAJ kokosi kymmenen teesiä, joilla digitalisaatio saadaan toimivaksi.
22.03.2019 UutinenJoka seitsemännellä peruskoulun opettajalla ja joka kymmenennellä lukion opettajalla ei ole käytössään työnantajan tarjoamia digitaalisia työvälineitä. OAJ haluaa jokaiselle opettajalle työnantajan kustantaman digilaitteen ja ehdottaa keinoja digitalisaation edistämiseksi.
21.03.2019 UutinenDigitalisaatio etenee kaikilla elämän ja yhteiskunnan osa-alueilla, myös kasvatuksessa ja koulutuksessa. OAJ:n tekemän kyselyn tavoitteena on ollut kartoittaa peruskoulun ja lukion opettajien ja rehtoreiden käyttämiä digityövälineitä, niiden kattavuutta, toimivuutta, hyötyjä ja haittoja. OAJ esittää 10 teesiä siitä, mitä digitaalisten työvälineiden hankinnassa ja kehittämisessä pitää ottaa huomioon, jotta niillä voidaan tukea ja parantaa opettajien ja rehtoreiden työtä.
21.03.2019 JulkaisuVerkossa on mahdollista vastata opiskelijoiden tarpeeseen saada laadukasta opetusta joustavasti. Mutta mitä on laadukas digipedagogiikka? Moni opettaja on löytänyt vastauksia eAmk-hankkeen avulla. Yksi innostuneista on yliopettaja Kaija Nissinen.
27.02.2019 UutinenOAJ on pitkään ajanut sähköisten oppimateriaalien arvonlisäveron laskemista samalle tasolle perinteisten oppikirjojen kanssa. Nyt tavoitteen toteutuminen on lähellä.
14.12.2018 UutinenPysäytetään yhdessä koulutuksen digitalisaation polarisoituminen ja otetaan askel digiloikkaan OAJ:n askelmerkkien avulla!
22.10.2018 Sisältösivu