• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Digitalisaatio"

OAJ:n digikysely kertoo laitteiden puutteesta ja lisääntyneestä työmäärästä – OAJ:llä ratkaisuehdotuksia

Joka seitsemännellä peruskoulun opettajalla ja joka kymmenennellä lukion opettajalla ei ole käytössään työnantajan tarjoamia digitaalisia työvälineitä. OAJ haluaa jokaiselle opettajalle työnantajan kustantaman digilaitteen ja ehdottaa keinoja digitalisaation edistämiseksi.

21.03.2019 Uutinen
Toimivaa digitalisaatiota!

Digitalisaatio etenee kaikilla elämän ja yhteiskunnan osa-alueilla, myös kasvatuksessa ja koulutuksessa. OAJ:n tekemän kyselyn tavoitteena on ollut kartoittaa peruskoulun ja lukion opettajien ja rehtoreiden käyttämiä digityövälineitä, niiden kattavuutta, toimivuutta, hyötyjä ja haittoja. OAJ esittää 10 teesiä siitä, mitä digitaalisten työvälineiden hankinnassa ja kehittämisessä pitää ottaa huomioon, jotta niillä voidaan tukea ja parantaa opettajien ja rehtoreiden työtä.

21.03.2019 Julkaisu
”Tuli olo, että nyt tai ei koskaan” – eAmk-hanke antoi yliopettajalle rohkeutta verkko-opetukseen

Verkossa on mahdollista vastata opiskelijoiden tarpeeseen saada laadukasta opetusta joustavasti. Mutta mitä on laadukas digipedagogiikka? Moni opettaja on löytänyt vastauksia eAmk-hankkeen avulla. Yksi innostuneista on yliopettaja Kaija Nissinen.

27.02.2019 Uutinen
OAJ:n tavoite toteutumassa: Lakiesitys laskisi sähköisten oppimateriaalien arvonlisäveroa

OAJ on pitkään ajanut sähköisten oppimateriaalien arvonlisäveron laskemista samalle tasolle perinteisten oppikirjojen kanssa. Nyt tavoitteen toteutuminen on lähellä.

14.12.2018 Uutinen
OAJ:n askelmerkit digiloikkaan

Pysäytetään yhdessä koulutuksen digitalisaation polarisoituminen ja otetaan askel digiloikkaan OAJ:n askelmerkkien avulla!

22.10.2018 Sisältösivu
Koulutuksen digitalisaatio

Nykykoulu kasvaa digitaalisuuteen. Tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen on kansalaistaito, joten koulujen digitalisaatio on väistämätöntä. Korostamme opettajien roolia, sillä laitteet, teknologia tai ohjelmistot eivät suinkaan ole avainasemassa koulujen digitalisaatiossa.

22.10.2018 Sisältösivu
Teknologia kehittää maailmaa

Teknologia on kasvava osa aivan kaikkien ihmisten elämää. Se tuo meille monin tavoin apua, mutta teknologian ymmärtäminen ja taito hyödyntää sitä vaativat aktiivisuutta ja avointa mieltä.

10.09.2018 Blogi
OAJ:n askelmerkit digiloikkaan

OAJ teki opettajien asenteista, osaamisesta ja täydennyskoulutustarpeista laajan selvityksen, jossa tarkastellaan digitalisaatiota kaikilla koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Selvityksen keskeiset tulokset on koottu julkaisuksi, joka sisältää myös OAJ:n laatimat askelmerkit digiloikan onnistumiseen. Järjestön mielestä digiloikkaan tarvitaan muun muassa kansallinen strategia opetusalan tvt-käytön edistämiseksi.

29.01.2016 Julkaisu