• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

Lahjoittamalla olemme lasten puolella – ole sinäkin!

Korona on koetellut monia meistä Suomessakin. Mutta kun verrataan tilannetta moniin muihin maihin, huomataan, että meillä on itse asiassa koronan keskelläkin monta syytä olla kiitollisia. Ammennetaan kiitollisuuden aiheistamme Nenäpäivänä ja tehdään hyvää maailman lapsille, kannustavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2021 Blogi
Afganistanin tytöt vaarassa jäädä ilman koulutusta ja turvaa

Erityinen huoli Talibanin noustua valtaan koskee tyttöjä ja naisia, joiden koulutuksen, työnteon ja ihmisoikeuksien pelätään nyt kärsivän 1990-luvun loppupuoliskon valloitusajanjakson tapaan, kirjoittavat blogissaan Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

17.08.2021 Blogi
Euroopan opettajajärjestöt: Pandemiasta noustaan vain satsaamalla opetukseen

Koulutus ratkaisee – siinä tiivistettynä Euroopan opettajajärjestöjen resepti niin koronapandemian haavojen korjaamiseen kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Opettajajärjestöjen täytyy huolehtia, että päättäjät investoivat koulutukseen ja työhyvinvointiin, jotta opettajilla on mahdollisuus onnistua työssään.

13.07.2021 Uutinen
Laadukkaan koulutuksen ja ihmisarvoisen työn yhdistelmä kehitysyhteistyössä rakentaa parempaa tulevaisuutta

Suomen kehitysyhteistyön painopisteet ovat kohdillaan, mutta rahoituksen kehitys huolestuttaa, kirjoittavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio blogissaan.

31.05.2021 Blogi
Opetushallitukselle esitetään valtuuksia antaa koulutusviennissä käytettäviä tutkinnon perusteita

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee ammatilliseen koulutukseen lakimuutosta, jolla annettaisiin Opetushallitukselle valtuutus antaa tilauskoulutuksessa ja koulutusviennissä käytettäviä tutkinnon perusteita. OAJ:n mielestä esitys ei riittävän vahvasti tue käynnissä olevan toiminnan kehittämistä.

06.05.2021 Lausunto
Kun on pakko tehdä työtä

Koronapandemia on osoittanut, että tiettyjä asioita kaipaa vasta sitten, kun ne on menettänyt. Tähän asti olemme kuvitelleet, että tavarat ja ihmiset voivat liikkua vapaasti. Nämä kaikki vapaudet perustuvat kansainvälisiin sopimuksiin, jotka puolestaan pohjautuvat luottamukselle.

16.04.2021 Blogi
Korona alleviivaa auttamisen tärkeyttä

Osaavat opettajamme ovat vaikeina korona-aikoina ponnistelleet valtavasti, jotta opetus on saatu jatkumaan läpi korona-ajan. Maailmalla korona on kuitenkin sulkenut koulut yli 1,5 miljardilta lapselta. Siksi me OAJ:ssä haluamme tänäkin vuonna tehdä hyvää ja auttaa heitä, jotka apua tarvitsevat, kirjoittavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2020 Blogi
Koulutusviennin esteitä puretaan ammatillisella toisella asteella

Koulutusviennin esteitä ollaan purkamassa ammatilliselta toiselta asteelta. Koulutusvientikokeilut alkoivat vuonna 2017 ja ne päättyvät vuoden 2020 lopussa. Kokeilut ovat osoittaneet, että lainsäädäntöä on tarpeen muuttaa.

16.09.2020 Lausunto
OAJ vahvistaa opettajien ammattijärjestön toimintaa Eswatinissa

Eteläisen Afrikan Eswatinissa ammattijärjestötoiminta on kiellettyä, opettajien ansiot ovat pienet ja koulutuksen yhteiskunnallinen asema heikko. Paikallisilla opettajilla riittää kuitenkin innostusta ammattijärjestönsä toiminnan kehittämiseen. OAJ käynnisti SASK:n kanssa kehitysyhteistyöhankkeen Eswatinin opettajajärjestön SNAT:n vahvistamiseksi.

08.04.2020 Uutinen
Koulutusvientiopas

Opetus- ja tutkimushenkilöstön jaksaminen ja työhyvinvointi on turvattava myös koulutusviennin tehtävissä. OAJ:n Koulutusvientioppaaseen on kerätty tietoa siitä, mitä opettajan pitää tietää, kun hän aloittaa koulutusvientitehtävissä oppilaitoksen tai erillisen yrityksen lähettämänä työntekijänä. Opas on tarkoitettu auttamaan organisaatioita turvallisuus- ja terveyskulttuurin vahvistamisessa. Tätä opasta tukevat jo aiemmin tekemämme ohjeet opettajalle, joka lähtee ulkomaisen työnantajan palvelukseen ulkomaille.

07.02.2020 Julkaisu