• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

Opettajat rakentavat tulevaisuutta – näihin 3 asiaan Suomella ei ole varaa

Opeta, opi, rakenna tulevaisuutta. Siinä on perjantaina 24. tammikuuta vietettävän YK:n kansainvälisen koulutuksen päivän teema. Ja juuri sitä Suomea maailmankartalle nostaneet opettajat tekevät: rakentavat tulevaisuutta. Siksi päättäjien kannattaa nyt tehdä ratkaisuja, jotka auttavat opettajia rakentamaan maamme tulevaisuudesta valoisan. Koulutukseen satsaaminen on sijoitus, joka tuottaa.

23.01.2020 Blogi
Christer Holmlund Suomesta NLS:n pääsihteeriksi

Pohjolan opettajajärjestöjen yhteiselimen Nordiska Lärarorganisationers Samråd NLS:n pääsihteeriksi on valittu suomalainen Christer Holmlund. Hän siirtyy tehtävään OAJ:hin kuuluvan maamme ruotsinkielisen opettajajärjestön Finlands Svenska Lärarförbundetin puheenjohtajan paikalta.

28.11.2019 Uutinen
Koulujen ilmastoteko -haasteen voitot Porvooseen ja Turkuun

Porvoolainen Kevätkummun koulu ja Turun ammatti-instituutti veivät voiton OAJ:n ja Planin järjestämässä Koulujen ilmastoteko -haasteessa. Voittajat saavat raadilta kiitosta ilmastotekojen vaikuttavuudesta ja kekseliäisyydestä sekä tekemisen meiningistä.

12.11.2019 Uutinen
Ilmasto muuttuu jo – tee oma osuutesi ja auta suunnan muuttamisessa

Tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä valtaan OAJ:n puheenjohtajan paikan. Miksi? Koska opettajilla on tärkeä rooli kasvattajina.

11.10.2019 Blogi
Opettajapulasta kärsivästä Ruotsista neuvo Suomelle: arvostakaa opettajia!

Palkkaus, työolot ja urakehityksen puute ovat syitä, joiden vuoksi Ruotsista puuttuu kymmeniä tuhansia päteviä opettajia. Ruotsin Lärarförbundetin puheenjohtaja kertoo opettajapulan syistä ja siitä, mitä Suomen pitäisi tehdä, jotta tilanne ei olisi meillä jatkossa yhtä huono.

02.10.2019 Uutinen
Nenäpäivä vie yhden opettajan ja kolmen opiskelijan ryhmän kuvausmatkalle Ugandaan – toisen asteen opettaja, hae mukaan!

Nenäpäivä, Unicef ja OAJ hakevat kolmen opiskelijan ja yhden toiseen asteen opettajan ryhmää kuvausmatkalle, joka tehdään Ugandaan keväällä 2020. Oppimatka 2020 -haku päättyy marraskuun lopussa.

25.09.2019 Uutinen
NLS hakee pääsihteeriä

Pohjoismainen opettajajärjestö, Nordiska Lärarorgationernas Samråd NLS hakee pääsihteeriä. Tehtävä pitää ottaa vastaan keväällä 2020, kun nykyinen pääsihteeri jää eläkkeelle. Hakuaika päättyy 2. syyskuuta 2019.

14.08.2019 Uutinen
Opettajien maailmankongressi korosti oikeutta ay-toimintaan

OAJ piti kansainvälisen opettajajärjestön Education Internationalin kongressissa neljä puheenvuoroa, joissa puolustettiin opettajan pedagogista vapautta ja autonomiaa, tyttöjen ja naisten oikeuksia koulutukseen ja tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin, demokratian ja oikeusvaltion periaatteita sekä opettajien roolia tulevaisuuden haasteiden kohtaamisessa.

29.07.2019 Uutinen
Maailman opettajajärjestö koolla Bangkokissa – OAJ:n edustajat puhuvat opettajan pedagogisen vapauden puolesta

Jokaisella maailman lapsella tulee olla oikeus päästä kouluun, ja kansalaisilla on oltava mahdollisuus myös elinikäiseen oppimiseen. 1 400 opetusalan edustajaa on tämän viikon koolla Maailman opettajajärjestön Education Internationalin kongressissa Bangkokissa Thaimaassa.

23.07.2019 Uutinen
”Ekologisuus on erittäin tärkeää soitinrakentamisen opetuksessa” – opettajat ilmaston asialla Maailma kylässä -festareilla.

Maailma kylässä -festivaalien teema on tänä vuonna ilmastonmuutos. OAJ patistaa kouluja, oppilaitoksia ja päiväkoteja ilmastotekoihin yhdessä lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin kanssa.

25.05.2019 Uutinen