• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

OAJ ja KT Kuntatyönantajat ohjeistavat rehtoreita, koulun- ja päiväkodinjohtajia ja muita esihenkilöitä koronatilanteesta johtuvista velvoitteista

Jos koronaepidemia vaatii opetushenkilöstön laajempaa tavoitettavissa olemista tai poikkeavia järjestelyjä, on huolehdittava, että työaikajärjestelyt ovat OVTES:n työaikamääräysten mukaisia. OAJ on ohjeistanut asiassa omia luottamusmiehiään ja KT Kuntatyönantajat palkka-asiamiehiään.

28.01.2021 Uutinen
Ovtesin paikallinen järjestelyerä maksuun huhtikuussa

Kunnallisessa opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa maksetaan 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä ja ammatillisissa oppilaitoksissa 0,4 prosentin järjestelyerä. Pääluottamusmiehet neuvottelevat parhaillaan erän kohdentamisesta.

25.01.2021 Uutinen
Päiväkodin johtajien työaikajärjestelyt koronan aikana

KT Kuntatyönantajat julkaisi ohjeet päiväkodin johtajien työaikajärjestelyistä koronavirusepidemian aikana. Ohjeen mukaan työnantaja ei voi sopia eikä määrätä viranhaltijaa tai työntekijää jatkuvaan 24/7 varallaoloon.

17.12.2020 Uutinen
Ikääntyneet neuvottelut

Työmarkkinakeskusjärjestöt eivät löytäneet yhteistä näkemystä yli 55-vuotiaiden työllisyystilanteen parantamiseksi. Eläkeputken korvaaminen ja muutosturvan parantaminen siirtyivät nyt hallituksen ratkaistavaksi. Selvää kuitenkin on, ettei työttömyysturvaa voi heikentää ilman riittävää kompensaatiota.

09.12.2020 Blogi
AVAINTESin allekirjoittajajärjestöt tyrmäävät Sote ry:n väitteet “shoppailusopimuksesta”

AVAINTES ei ole shoppailusopimus, toteavat JUKO, OAJ ja muut sopimuksen allekirjoittajajärjestöt tänään julkaistussa kannanotossaan. Voit lukea järjestöjen kannanoton kokonaisuudessaan alta.

17.06.2020 Uutinen
Lappeenranta ketjutti laittomasti – korvauksia opettajalle ja OAJ:lle

Lappeenranta joutuu maksamaan määräaikaisuuksien ketjuttamisesta opettajalle kymmenen kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen. Määräaikaisia virkamääräyksiä oli ollut peräkkäin kahdeksan ja niistä seitsemän perusteettomia.

22.05.2020 Uutinen
Neuvottelutilanne tiivistyy tällä viikolla

Neuvottelut OAJ:n jäsenten uusista työ- ja virkaehtosopimuksista ovat jatkuneet kaikilla muilla sopimusaloilla paitsi kunnan pöydissä.

23.03.2020 Uutinen
Yliopistojen määräaikaisia työsuhteita koskeva ohjeistus on päivitetty

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt ovat yhdessä Sivistystyönantajien kanssa päivittäneet ohjeistuksen yliopistojen määräaikaisista työsuhteista. Ennakoivaan henkilöstösuunnitteluun kannustavaan ohjeistukseen on koottu hyviä käytäntöjä luottamusmiehille ja esimiehille.

18.12.2019 Julkaisu
Hakemassa jopo-, valmo- tai resurssiopettajan työtä? Näillä vinkeillä saat selkoa palkkaasi!

Kun haet jopoksi, valmoksi tai resurssiopettajaksi, varmista jo hakuvaiheessa, mistä tehtävästä onkaan kyse. Näin varmistat, mitä palkkaa tulet saamaan. Kyseisten opettajien palkka nimittäin määrittyy sen mukaan, tehdäänkö työtä luokanopettajana, aineenopettajana vai erityisopettajana. Miksi näin on, ja mitä tämä käytännössä oikein tarkoittaa? OAJ:n työmarkkina-asiamies vastaa.

10.12.2019 Uutinen
OAJ valmis riitauttamaan ammattiopiston sopimusshoppailun

OAJ ei hyväksy Ylä-Savon ammattiopiston päätöstä siirtää liikenneopettajia halvemman sopimuksen piiriin. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan järjestö vie asian tarvittaessa työtuomioistuimen ratkaistavaksi.

10.10.2019 Uutinen