• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

Palkkoihin korotuksia, vuosityöaikaa… Nämä asiat muuttuvat tänä vuonna ammatillisten opettajien sopimuksissa

Sopimusneuvottelujen tulokset näkyvät tilillä tammikuussa, jolloin monessa ammatillisessa oppilaitoksessa siirrytään myös vuosityöaikaan. OAJ:ssä valmistaudutaan jo seuraavaan sopimuskierrokseen.

02.01.2019 Uutinen
Uusi vuosi tuo yliopistoille uuden palkkausjärjestelmän

Viime kevään neuvottelukierros toi yliopistojen ja harjoittelukoulujen saman 2,1 prosentin yleiskorotuksen kuin muillekin palkansaajille. Yliopistoissa vaatimusta jouduttiin puolustamaan lakolla.

02.01.2019 Uutinen
Uusi vuosi tuo palkankorotuksia varhaiskasvatuksen opettajille

Kevään virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa OAJ sai aikaan parannusta varhaiskasvatuksen opettajien palkkoihin ja työaikaan. Vuonna 2019 on tiedossa muun muassa palkankorotuksia.

02.01.2019 Uutinen
OAJ haluaa edistää sekä kunnallista että yksityistä varhaiskasvatusta

Yksityisen varhaiskasvatuksen asema ja merkitys olivat viime viikolla esillä Lapin Kansan ja Satakunnan kansan mielipidekirjoituksissa. Hyvinvointialan HALI ry:n johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki epäili, että varhaiskasvatuksen opettajia edustava OAJ väheksyy yksityistä varhaiskasvatusta ja jarruttaa muutosta, jossa kunnallisten järjestäjien rinnalle on tullut yksityisiä palveluntuottajia.

17.12.2018 Blogi
Mikä on ammattijärjestötyössä tarpeeksi?

OAJ:n kannalta merkittävimpiä asioita päättymässä olevan vuoden osalta ovat koko jäsenkuntaamme koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Monipolvisten vaiheiden jälkeen kaikki toimialallamme työskentelevät saivat samat korotukset kuin kautta linjan tapahtui suomalaisilla työmarkkinoilla.

13.12.2018 Blogi
Kymmenen kysymystä yksityisten ammatillisten oppilaitosten vuosityöajasta

OAJ:n neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen vastaa kymmeneen kysymykseen yksityisten ammatillisten oppilaitosten vuosityöajasta.

23.11.2018 Uutinen
Neuvottelut harjoittelukoulujen opettajien järjestelyerästä lisäajalle

OAJ ja Sivistystyönantajat jatkavat neuvotteluja siitä, miten harjoittelukoulujen työaika- ja palkkausjärjestelmää kehitetään. Neuvottelutulosta odotetaan perjantaille, jolloin on kutsuttu koolle ylimääräinen OAJ:n hallituksen kokous.

31.10.2018 Uutinen
OVTESsin paikallisista järjestelyeristä neuvottelut käynnissä

Tammikuun alussa maksetaan kunnallisessa opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa 0,9 prosentin suuruinen paikallinen järjestelyerä. Pääluottamusmiehet käyvät parhaillaan neuvotteluita erän kohdentamisesta.

26.10.2018 Uutinen
Perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun liittyy huolia – tässä vastauksia niistä yleisimpiin

Perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun liittyy odotuksia, mutta myös huolia. Kokeilulla haetaan vastauksia siihen, mikä toimii ja mikä ei.

18.10.2018 Uutinen
Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisissä päiväkodeissa jatkuu

OAJ päättänyt jatkaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa yksityisissä päiväkodeissa.

17.10.2018 Uutinen