• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

Kunnat tarttuivat suunnitteluaikaan – Raumalla raamit valmiina

Lähes kaikki kunnat ovat tarttuneet varhaiskasvatuksen opettajien uuteen suunnittelu- arviointi- ja kehittämisaikaan. OAJ kyseli asiaa luottamusmiehiltään, jotka kokoontuivat neuvottelupäiville Akava-talolle tällä viikolla.

21.09.2018 Uutinen
OAJ valmistelee järjestöllisiä toimia irtisanomissuojan heikentämistä vastaan

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on ryhtynyt valmistelemaan järjestöllisiä toimia työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämisesitystä vastaan.

30.08.2018 Tiedote
Nyt loppui virkojen pihistely: Gradia perustaa satoja lehtorinvirkoja

OAJ:n neuvottelutavoite täyttyy, kun Jyväskylän koulutuskuntayhtymään Gradiaan perustetaan 360 uutta virkaa. OAJ:n puheenjohtaja ja Gradian luottamusmies kiittelevät päätöstä, joka selkeyttää opetushenkilöstön tilannetta.

22.08.2018 Uutinen
Peruspalkat määräytyvät edelleen koulutustason perusteella kunnan opetusalalla

Epäpätevä voi saada saman palkan kuin pätevä vain kunnallisessa yleisessä KVTES-sopimuksessa. OAJ:n jäsenistä KVTES-sopimukseen kuuluvat ovat pääsääntöisesti lastentarhanopettajia.

21.08.2018 Uutinen
Mitä jos sairastun lomalla?

Saako opettaja siirtää lomansa, jos hän sairastuu lomalla? Esimerkiksi lastentarhanopettaja saa. Peruskoulun opettaja taas ei saa, mutta hänen on mahdollista hakea lomalla sairastamisesta Kelalta rahallista hyvitystä.

20.06.2018 Uutinen
Vuosityöaikaa on viritelty kauan

Esimerkiksi Vantaan kahdessa peruskoulussa aletaan ensi syksynä kokeilla vuosityöaikaa. OAJ:n neuvottelupäällikkö Pekka Pankkonen kertoo, että kokeiluja on tehty jo yli 40 vuoden ajan.

30.04.2018 Uutinen
Olli Luukkainen: Koululaisten kesäloman siirtoa voisi kokeilla

Mitäs, jos koululaisten kesäloma alkaisi kesäkuun puolivälissä ja jatkuisi pidempään elokuussa? OAJ ei tyrmää ajatusta kokeilusta.

20.04.2018 Uutinen
Kunta-ala tavoittelee palkankorotuksia

Kunta-alan työntekijät vaativat ostovoiman turvaavia palkankorotuksia, jotka vastaavat vähintään työmarkkinoiden yleistä linjaa. Pääsopijajärjestöjen JUKOn, KoHon ja JAU:n puheenjohtajat kertoivat tänään neuvottelujen kulusta ja tavoitteistaan.

10.01.2018 Tiedote