• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimukset"

OAJ aloitti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisissä päiväkodeissa

OAJ:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisissä päiväkodeissa alkoi tänään 8. lokakuuta. Kiellolla vastustetaan maan hallituksen aikeita heikentää työntekijöiden irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

08.10.2018 Uutinen
Ilouutinen Helsingistä - Varhaiskasvatuksen opettajille palkankorotus

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat saivat ilouutisen Maailman opettajien päivänä 5. lokakuuta, kun kaupunki päätti nostaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja.

05.10.2018 Uutinen
Vuosityöaikaa kokeileville peruskouluille tarjolla tukea

Jos vuosityöaikaa kokeilevissa kouluissa toimitaan vastoin kokeilusopimusta, on toimintaan puututtava pikaisesti, OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta toteaa.

04.10.2018 Uutinen
10 kysymystä yksityisten päiväkotien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

OAJ aloittaa yksityisissä päiväkodeissa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 8.10. kello 00.00. Poliittisella mielenilmauksella vastustetaan hallituksen suunnitelmaa heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo, mistä on kyse.

01.10.2018 Uutinen
OAJ aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisissä päiväkodeissa

OAJ aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisen varhaiskasvatuksen sopimusaloilla maanantaista 8.10. alkaen. Se koskee kaikkia yksityisiä päiväkoteja, joissa työskentelee OAJ:hin kuuluvia varhaiskasvatuksen opettajia ja päiväkodinjohtajia.

01.10.2018 Uutinen
Kunnat tarttuivat suunnitteluaikaan – Raumalla raamit valmiina

Lähes kaikki kunnat ovat tarttuneet varhaiskasvatuksen opettajien uuteen suunnittelu- arviointi- ja kehittämisaikaan. OAJ kyseli asiaa luottamusmiehiltään, jotka kokoontuivat neuvottelupäiville Akava-talolle tällä viikolla.

21.09.2018 Uutinen
OAJ valmistelee järjestöllisiä toimia irtisanomissuojan heikentämistä vastaan

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on ryhtynyt valmistelemaan järjestöllisiä toimia työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämisesitystä vastaan.

30.08.2018 Tiedote
Nyt loppui virkojen pihistely: Gradia perustaa satoja lehtorinvirkoja

OAJ:n neuvottelutavoite täyttyy, kun Jyväskylän koulutuskuntayhtymään Gradiaan perustetaan 360 uutta virkaa. OAJ:n puheenjohtaja ja Gradian luottamusmies kiittelevät päätöstä, joka selkeyttää opetushenkilöstön tilannetta.

22.08.2018 Uutinen
Peruspalkat määräytyvät edelleen koulutustason perusteella kunnan opetusalalla

Epäpätevä voi saada saman palkan kuin pätevä vain kunnallisessa yleisessä KVTES-sopimuksessa. OAJ:n jäsenistä KVTES-sopimukseen kuuluvat ovat pääsääntöisesti lastentarhanopettajia.

21.08.2018 Uutinen
Mitä jos sairastun lomalla?

Saako opettaja siirtää lomansa, jos hän sairastuu lomalla? Esimerkiksi lastentarhanopettaja saa. Peruskoulun opettaja taas ei saa, mutta hänen on mahdollista hakea lomalla sairastamisesta Kelalta rahallista hyvitystä.

20.06.2018 Uutinen