• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Turvallisuus"

Turvallinen työ- ja oppimisympäristö tehdään yhdessä

Opetusalan henkilöstön työturvallisuus ja työssä jaksaminen ovat osa OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtisen työtä. Suomen Palopäällystöliitto (SPPL) palkitsi hänet näkyvästä ja vaikuttavasta työstä opetus- ja kasvatusalan turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinto luovutettiin Lahtiselle OAJ:n valtuuston neuvottelupäivillä 28.9.

28.09.2021 Uutinen
Sisäisen turvallisuuden selonteko ei tunnista varhaiskasvatuksen ja koulutuksen roolia riittävästi

OAJ pitää valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selonteon peruslinjauksia kannatettavina. On erinomaista, että nuorten rikoskierrettä ehkäisevä Ankkuritoiminta on laajenemassa entistä vahvemmin kouluihin ja oppilaitoksiin osaksi kiusaamisen vastaista toimintaa, toteaa OAJ lausunnossaan.

28.09.2021 Lausunto
OAJ ja Vanhempainliitto peräänkuuluttavat malttia rokotekeskusteluun

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes muistuttavat, että yksittäiset vanhemmat tai vanhempaintoimijat eivät voi vaatia kouluja ja niiden toimijoita toimimaan valtioneuvoston asetuksia vastaan.

13.08.2021 Uutinen
Koronaskenaarioryhmä vie opettajien terveiset

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Savon koulutuskuntayhtymän (Sakky) koronaskenaarioryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Tiina Kammonen.

05.05.2021 Uutinen
Forssan seudulla opetusalan henkilöstöä rokotetaan jo

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä perusti rokotuspoolin, jossa varaamatta jääneitä rokotteita rokotusaikoineen tarjotaan halukkaille opettajille. Tilaisuuteen on tarttunut jo lähes pari sataa opettajaa päiväkodeista, peruskouluista ja lukioista.

27.04.2021 Uutinen
Koronaryhmissä rakennetaan turvallisempia työpaikkoja

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tuusulan koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Simo Aravuori.

14.04.2021 Uutinen
Opetushenkilöstö on rokotettava viimeistään kesäkuun loppuun mennessä – varhaiskasvatuksen opettajat heti riskiryhmien jälkeen

OAJ antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntöön rokotusjärjestyksestä. OAJ toi lausunnossaan esiin, että rokotusjärjestyksessä pitäisi alueellisten painotusten lisäksi ottaa huomioon myös ammattiryhmien erityispiirteet.

13.04.2021 Uutinen
OAJ vaatii: Opetusalan henkilöstö rokotettava ennen kesäkuun loppua

OAJ vaatii, että opetusalan koko henkilöstö pitää rokottaa ennen kesäkuun loppua. Erityisesti varhaiskasvatuksen henkilöstö pitäisi rokottaa mahdollisimman pian. Vaatimukset sisältyvät OAJ:n lausuntoon valmisteilla olevasta rokoteasetuksen muutoksesta. Asetuksen muutos mahdollistaa rokotusjärjestyksen muuttamisen alueellisten tarpeiden mukaan.

13.04.2021 Lausunto
Yhteishanke vauhdittaa opintoja ja vähentää opettajien kuormitusta

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tampereen korkeakouluyhteisön koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Terttu Roivas.

06.04.2021 Uutinen
Avointa viestintää ja altistuneiden kirjaamista

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tampereen seudun ammattiopiston Tredun koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Virva Läärä.

23.03.2021 Uutinen