• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Turvallisuus"

Työterveyslaitokselta koronaohjeet päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin – Työnantaja vastaa työntekijöiden turvallisuudesta

Ohjeiden tavoite on ohjata varhaiskasvatuksen ja opetusalan työyhteisöjä toimimaan turvallisesti ja määrittämään mahdolliset riskit koronaviruksen varalta.

01.12.2020 Uutinen
OAJ ja THL vahvistavat yhteistyötään – Varhaiskasvatuksen ja koulumaailman koronaohjeistusta parannetaan

OAJ:n johdon ja THL:n johdon palaverin tavoitteena tänään oli parantaa yhteistyötä erityisesti koronatoimien osalta. Tapaamisesta oli sovittu jo aiemmin syksyllä.

24.11.2020 Uutinen
OAJ vaatii terveysviranomaisilta ja opetushallinnolta tekoja opettajien terveyden turvaamiseksi

OAJ on ollut tiiviisti yhteydessä opetushallintoon ja terveysviranomaisiin koronapandemian aikana ja vaatii tiukkoja toimia opetus- ja kasvatusalan henkilöstön turvallisuuden ja terveyden turvaamiseksi. OAJ vaatii täsmennettyjä, räätälöityjä ohjeistuksia päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin sekä tutkimusyksiköihin, Olli Luukkainen sanoo.

04.11.2020 Uutinen
Kiusaamiselle stoppi – mitä siihen tarvitaan? OAJ listaa kymmenen tärkeintä toimenpidettä

Jokainen kiusaamistapaus on liikaa. Poliittiset päättäjät voivat päätöksillään vaikuttaa siihen, että kiusaaminen ja väkivalta kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa saadaan loppumaan. OAJ listaa kymmenen tärkeintä toimenpidettä, jotka tällä hallituskaudella pitää toteuttaa.

21.10.2020 Näkemys
Työhyvinvointi on kuin sipuli

Tänä syksynä olemme jälleen tuntemattoman äärellä. Siksi on erityisen tärkeää pitää huolta jokaisen työhyvinvoinnista. Työhyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu monesta eri palasesta, muistuttaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick.

13.08.2020 Blogi
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen koulutyön käynnistyessä: Edessä on oppimisen ja tukemisen lukuvuosi – Kuntapäättäjät vastuun harjalla

Kouluilla, oppilaitoksilla ja päiväkodeilla on alkavana lukuvuonna koronaepidemiasta huolimatta kaikki mahdollisuudet onnistua perustehtävässään, vaikka lukuvuosi aloitetaan poikkeuksellisen utuisessa tulevaisuuskuvassa. Oppimisen edistäminen ja tukeminen on asetettava etusijalle poikkeuskevään jälkeen.

05.08.2020 Tiedote
Yli 2000 opettajaa vastasi OAJ:n kyselyyn:  Lomautukset ja tartunnat pelkona varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksen opettajat kokevat poikkeusoloissa työnsä tärkeäksi, mutta ristiriitaisin mielin. Pelko terveyden menettämisestä huolestuttaa heitä päivittäin.

27.04.2020 Tiedote
Koulutyökö vaarallista? Riskit haltuun!

Koulutyön vaarojen arviointi on mielenkiintoista. Erilaisissa opetustehtävissä korostuvat vähän erilaiset vaarat ja riskit. Niihin kannattaa suhtautua teknisesti, vinkkaa OAJ:n työhyvinvointiryhmän jäsen Jouni Kaipainen blogikirjoituksessaan.

28.11.2019 Blogi
OAJ Kuopion väkivallanteosta: ”Jokainen tällainen tapaus on liikaa”

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on järkyttynyt kuopiolaisessa ammattiopistossa tapahtuneesta väkivallasta. Hän korostaa, että jokaisella opiskelijalla ja opettajalla on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön.

01.10.2019 Uutinen
Perehdytys

Jokaisella on oikeus turvalliseen työhön, työympäristöön ja työolosuhteisiin. Yhteistoiminnalla ylläpidetään ja parannetaan työturvallisuutta.

19.07.2019 Sisältösivu