• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Järjestö"

Tarkista työsopimuksesi ja vältä ongelmat työttömyysturvan kanssa – OAJ:n vinkit tuntiopettajille

Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön tuntiopettajien työsopimuksissa on ollut epätarkkuuksia, joista on aiheutunut ongelmia työttömyysturvan kanssa. Näissä oppilaitoksissa työskentelevien opettajien kannattaa katsoa sopimuksensa kuntoon luottamusmiehen kanssa, jotta heidän oikeutensa työttömyysturvaan ei vaarannu. Artikkelissa mukana OAJ:n lakimiehen ohjeet.

20.05.2020 Uutinen
OAJ mukana Taimiteossa

19.05.2020 Sisältösivu
Pedagogiset opettajajärjestöt POE

Pedagogiset opettajajärjestöt ovat OAJ:n ulkojäsenyhdistyksiä ja muodostavat yhdessä POE:n eli Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajiston. POE:n jäsenjärjestöjä on tällä hetkellä 38, ja niiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 30 000.

27.04.2020 Julkaisu
Jäsenen opas 2020

Jäsenen opas on käsikirja, josta löydät tietoa jäsenyytesi tuomista eduista ja vaikutusmahdollisuuksista, keskeisimmät asiat työsuhteen ehdoista, palkkauksesta, opettajan oikeuksista ja vastuista sekä velvollisuuksista. Oppaan lopussa on uransa alkupuolella oleville tietoa työnhausta ja siitä, miten opintonsa valmiiksi saaneet voivat liittyä OAJ:n jäseneksi.

06.02.2020 Julkaisu
OAJ:n strategiaa uudistetaan yhdessä – ”kaiken keskiössä ovat jäsenet”

Toukokuussa OAJ:n valtuusto päättää strategiasta, jonka valmisteluun ovat osallistuneet tuhannet järjestön jäsenet. Kehittämispäällikkö Juha Makkonen korostaa, että jokaisen jäsenen pitää tuntea, että OAJ kannattaa.

29.01.2020 Uutinen
OAJ:n Heljä Misukka Akavan 1. varapuheenjohtajaksi – ”Iso vastuu ja suuri kunnia”

Akavan hallitus valitsi tänään varapuheenjohtajat tuleviksi kahdeksi vuodeksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

22.01.2020 Uutinen
Kiitos!

Työvuosi alkaa olla takana. On aika hengähtää ja koota voimia tuleviin koitoksiin.

20.12.2019 Blogi
Opeopiskelija Akavan hallitukseen – "haluamme olla luomassa maailman parasta työelämää"

SOOLin Sanni Salmenoja valittiin Akavan hallitukseen ensimmäisenä opettajaopiskelijoiden edustajana. Hän pitää tärkeänä, että keskusjärjestön päätöksenteossa kuuluu tulevaisuuden työntekijöiden ääni.

26.11.2019 Uutinen
Ammatilliset opettajat valitsi puheenjohtajakseen Tuija Mäntsälän

Ammatilliset opettajat AO ry valitsi viikonloppuna uuden hallituksen ja puheenjohtajakseen turkulaisen Tuija Mäntsälän. Uusi puheenjohtaja haluaa kohentaa ammatillisten opettajien työhyvinvointia ja kannustaa jäseniä seuraamaan kevään sopimusneuvottelujen etenemistä.

19.11.2019 Uutinen
Valtuusto päätti talousarviosta ja viritti järjestövalmiutta

OAJ:n valtuusto jatkoi syyskokouksensa päätöspäivänä uuden OAJ:n strategian ja järjestörakenteen valmistelua. Päätösosuudessa valtuusto hyväksyi talousarvion vuodeksi 2020 ja antoi hallitukselle valtuudet päättää työtaistelutoimista, jotka koskevat kerrallaan enimmillään viittä prosenttia jäsenistä.

15.11.2019 Uutinen