• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Educa"

Vuoden erityinen teko malli Maija Mattilalle – ”Uskalla unelmoida isosti”

Maija Mattila palkittiin rohkeudestaan rikkoa rajoja ja muuttaa käsityksiä siitä, mitä ihmiseltä, jolla on Downin syndroomaa, odotetaan. Suomen erityiskasvatuksen liitto jakoi palkinnon tänään Educa-messuilla.

26.01.2019 Uutinen
OAJ haastoi päättäjät: Kuinka turvataan laadukas ammattiosaaminen ja jatkuva oppiminen?

Suomen hyvän tulevaisuuden perusta ovat jatkossakin osaaminen, innovaatiot ja uudistumiskyky. Nämä on koulutuksessa turvattava riippumatta siitä, mikä osuus koulutuspolusta sijoittuu oppilaitoksiin ja mikä työpaikoille.

26.01.2019 Uutinen
Koulutusleikkausten tie on nyt kuljettu? Puolueet kohtasivat Educassa

Keskustelu ensi vaalikauden koulutuspoliittista linjauksista rymähti kunnolla käyntiin lauantaina Educa-messuilla järjestetyssä Suuressa koulutuskeskustelussa. Opettajayleisön edessä väitteli koulutusmyönteinen joukko. Näkemyserojakin puolueiden välillä alkoi piirtyä esiin.

26.01.2019 Uutinen
Puoluejohtajat vaalitentissä Educassa lauantaina – katso livenä!

Miten koulutusta kehitetään ensi vaalikaudella? Millaisella osaamisella turvataan maan kilpailukyky ja riittävä työvoima? Entä mitä tehdä oppivelvollisuudelle? Puolueiden ykkösnimet vastaavat kysymyksiin Educassa. Jos et ehdi messuille, katso puoluejohtajien vaalitentti livenä!

25.01.2019 Uutinen
Amispojat lukemassa pienemmille ja yliopisto-opintoja lukiolaisille: Vuoden opetus -kilpailun voittajat palkittiin Educassa

OAJ:n järjestämän ja Suomen Messusäätiön rahoittaman Vuoden opetus -kilpailun voittajat palkittiin tänään Educa-messuilla. Voittajatyöt jakavat lukemisen ja kemian iloa sekä yhteistyön voimaa.

25.01.2019 Uutinen
Kielletty kysymys: Mikä sinusta tulee isona?

Educan avajaispaneelissa kysyttiin, haluatko olla tulevaisuuden osaaja vai menneisyyden vanki.

25.01.2019 Uutinen
Hyvä arviointi on monipuolista ja vuorovaikutteista – OAJ:llä keinoja arvioinnin tueksi

Mitä on hyvä arviointi: numeroita, kokeita, virheitä vai jotain ihan muuta? Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi selvitti opettajien, oppijoiden ja huoltajien näkemyksiä ja esitteli alustavia tuloksia tänään Educa-messuilla. OAJ ehdottaa arvioinnin tueksi tutoropettajia ja kansallista tukipankkia.

25.01.2019 Uutinen
Educa-messut käyntiin – Luukkainen korostaa tapahtuman merkitystä opettajien täydennyskouluttajana ja yhteisönä

Suomen johtavassa opetus- ja kasvatusalan tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa 25.–26. tammikuuta. Teemana on tänä vuonna Opettaminen – viestintää ja vuorovaikutusta. Ne ovatkin avainroolissa opettajien ja opetusalan esimiesten työssä.

25.01.2019 Uutinen
”Mahdollisuuksien luomista opiskelijan unelmien tavoitteluun” – ammatillisia opettajia palkittiin Educassa

Ammatillisen erityisopettajan tehtävänä on osallistaa, innostaa ja luoda opiskelijoille mahdollisuuksia. Näin sanoo #uusiamis-palkinnon tänään saanut ammatillinen erityisopettaja Minna Olkkonen. Educa-messuilla palkittiin myös ammatillista koulutusta uudistanut opinto-ohjaaja sekä opettajatiimi.

25.01.2019 Uutinen
Moikkaa meitä Educassa lauantaina! – OAJ:n asiantuntijat lavalla

OAJ:n asiantuntijat valottavat monia ajankohtaisia opetusalan asioita arvioinnista varhaiskasvatuksen ja lukion kehittämiseen. Treffaa OAJ joko messuosastolla 6f51 tai käy kuuntelemassa asiantuntijoitamme Open Loungessa tai Taito-lavalla!

24.01.2019 Uutinen