• logo
  • logo

Tuloksia haulle "Tasa-arvo"

Koulutuksen tasa-arvo

Suomea on pitkään pidetty koulutuksen tasa-arvon mallimaana. Huipputulokset oppimistulosvertailuissa, maailman parhaat opettajat ja maksuton koulutus ovat nostaneet meidät maailmankartalle. Voidaanko näiden varaan laskea myös tulevaisuudessa, kun merkkejä rapautumisesta on selvästi jo olemassa?

17.10.2018 Sisältösivu
Kunnallisvalitus

Voit valittaa oikaisuvaatimuksesi perusteella tehdystä päätöksestä vielä hallinto-oikeuteen tekemällä kunnallisvalituksen. Olemme laatineet avuksesi kunnallisvalitusmalleja, joilla valituksen tekeminen onnistuu helposti.

01.10.2018 Sisältösivu
Oikaisuvaatimus kunnan virkavalintapäätöksestä

Kunnan virkavalintapäätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen valinnasta. Olemme laatineet avuksesi malleja, joilla voit tehdä oikaisuvaatimuksen.

01.10.2018 Sisältösivu
Tasa-arvon viestikapula siirtyi Erilaisten oppijoiden liitolle – "Oppimisvaikeus ei estä oppimista"

Joka kymmenennellä suomalaisella on oppimisvaikeus. Erilaisten oppijoiden liitto tahtoo varmistaa, että heilläkin on tasa-arvoiset mahdollisuudet oppimiseen ja koulutukseen.

19.09.2018 Uutinen
OAJ: lasten eriarvoisuus lisääntyi tällä hallituskaudella

Koulutuspolitiikkaa vietiin oikeaan suuntaan, mutta leikkaukset vesittivät uudistukset. Näin toteaa OAJ lausunnossaan, jossa se arvioi hallituskauden vaikutuksia lapsiin.

22.08.2018 Uutinen
Securitas sai tasa-arvon viestikapulan – ”tuntuu todella hienolta”

Elinkeinoelämäkin hyötyy koulutuksen tasa-arvosta. Tasa-arvon viestikapulan ensimmäisenä yrityksenä saanut Securitas kouluttaa maahanmuuttajataustaisia vartijoita ja saa siten kielitaitoista ja motivoitunutta työvoimaa.

28.06.2018 Uutinen
OAJ näkyy Pride-kulkueessa – ”Tasa-arvo on must!”

OAJ Pääkaupunkiseutu kannustaa jäseniään mukaan Helsingin pride-kulkueeseen. Valtuutettu Gretel Ruuskanen haluaa olla tekemässä koulumaailmasta turvallista ja tasa-arvoista niin lapsille kuin aikuisille.

25.06.2018 Uutinen
Lisää yhdenvertaisuutta, kriteerit vähimmäisosaamiselle – Opetushallitukselta tarkennusta arviointiin

Opetushallitus alkaa valmistella perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerejä useammalle eri arvosanalle. Tarkempien kriteerien avulla pyritään lisäämään arvioinnin yhdenvertaisuutta sekä arvosanojen vertailukelpoisuutta, joita myös OAJ on vaatinut.

05.06.2018 Uutinen
Hallitus lupasi kitkeä kiusaamista – miten kävi?

Kiusaaminen on Suomessa suuri ongelma. Tämän tunnistaa myös Sipilän hallitusohjelma, jossa päättäjät lupaavat lisätä velvoitteita puuttua kiusaamiseen. Pieniä askeleita asiassa on otettu, mutta perille on vielä matkaa. Jokainen kiusaamistapaus on liikaa, ja siksi kiusaamisen ehkäisyssä ei pidä jäädä odottamaan seuraavaa hallituskautta. Keinoja on.

30.05.2018 Blogi
Varhaiskasvatuksen maksualennus vie kohti maksuttomuutta

OAJ kannattaa hallituksen suunnitelmaa alentaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja. Maksujen alentaminen on askel kohti maksuttomuutta.

16.08.2017 Lausunto