• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Tasa-arvo"

Hallitus lupasi kitkeä kiusaamista – miten kävi?

Kiusaaminen on Suomessa suuri ongelma. Tämän tunnistaa myös Sipilän hallitusohjelma, jossa päättäjät lupaavat lisätä velvoitteita puuttua kiusaamiseen. Pieniä askeleita asiassa on otettu, mutta perille on vielä matkaa. Jokainen kiusaamistapaus on liikaa, ja siksi kiusaamisen ehkäisyssä ei pidä jäädä odottamaan seuraavaa hallituskautta. Keinoja on.

30.05.2018 Blogi
Varhaiskasvatuksen maksualennus vie kohti maksuttomuutta

OAJ kannattaa hallituksen suunnitelmaa alentaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja. Maksujen alentaminen on askel kohti maksuttomuutta.

16.08.2017 Lausunto
Työelämän ja ammatillisen koulutuksen suhdetta vahvistettava

Työelämän osallistumista ammatillisen koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen tulee vahvistaa. Työelämätoimikunnat ovat jatkossa tärkeä toimija tässä yhteistyössä. Niille on kuitenkin taattava säädöksissä riittävät toimintaedellytykset ja -valtuudet. Rahoituksen suuri ennakoimattomuus ja vaihtelu vaarantavat ammatillisten opiskelijoiden tasa-arvoisen kohtelun alueellisesti ja suhteessa lukio-opiskelijoihin. Rahoituksen vakautta tulee parantaa siirtämällä suoritusrahoituksesta 10 prosenttiyksikköä perusrahoitukseen.

24.05.2017 Lausunto
Varhaiskasvatuksen maksupolitiikka

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa (1503/2016) säädetään kunnan järjestämässä päiväkoti- ja perhepäivähoidossa perittävistä maksuista.

15.03.2017 Näkemys
Ammatillisen tutkinnon suorittaneiden mahdollisuus hakeutua korkeakouluopintoihin on turvattava

OAJ edellyttää, että ammatillisen tutkinnon suorittaneiden nuorten ja aikuisten mahdollisuudet hakeutua korkeakouluopintoihin on turvattava opiskelijavalintaa uudistettaessa.

13.02.2017 Lausunto
Tasa-arvon tiekartta

Suomea on pitkään pidetty koulutuksen tasa-arvon mallimaana, mutta viime vuosina erot koulutuksen järjestämisen tavoissa ovat kasvaneet. Yksilön tausta näkyy voimakkaasti siinä, kuinka hän menestyy koulussa ja kuinka pitkälle hän kouluttautuu. Kasvatus- ja koulutuspalveluiden laatu ei saa riippua perheen asuinpaikasta tai kielestä eikä sosioekonomisesta tai -kulttuurisesta taustasta. Koulutuksen tehtävänä on avata tiet jokaiselle. Jotta suomalainen kasvatus- ja koulutusjärjestelmä on tasa-arvoinen myös tulevaisuudessa, tienviitat pitää valita tänään.

12.04.2016 Julkaisu