• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ura"

Lukuvuoden suunnitteluopas 2020–2021

Lukuvuoden suunnittelun tueksi tarkoitetussa tietopaketissa on koottuna keskeisiä sopimusmääräyksiä opetusalan työntekijöiden palkkauksen perusteista, työajoista ja palvelussuhteen ehdoista.

15.06.2020 Julkaisu
Opetusalalle on kehitettävä oma muutosturva – OAJ:n neljä keinoa

Kun henkilö irtisanotaan työstä, muutosturva auttaa hänen pääsyään uuteen työhön. Tämänhetkinen opetusalan muutosturva ei kuitenkaan toimi. Siksi alalle on kehitettävä oma muutosturvansa samalla, kun jatkuvaa oppimista uudistetaan. OAJ:llä on neljä keinoa muutosturvan kehittämiseksi.

10.12.2019 Näkemys
Mitä nuori opettaja kaipaa? Näihin 5 asiaan tarvitaan ratkaisu

Parempaa perehdytystä, mahdollisuus mentorointiin ja riittävästi resursseja niiden oppijoiden tukemiseen, jotka sitä tarvitsevat. Muun muassa nämä toiveet nousivat esiin kyselyssä, jossa ääneen pääsivät uransa alussa olevat opettajat. Heidän tarpeisiinsa vastaaminen on koko Suomen kannalta kohtalonkysymys, OAJ:n järjestöasiantuntija Susanna Jokimies kirjoittaa.

20.11.2019 Blogi
OAJ:ltä ansiomitali Huuhkajien valmentajalle – ”Opettajat saavat aikaan ihmeitä”

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ myönsi tänään järjestön valtuuston aloitteesta kultaisen Liikunnan hyväksi -mitalin Huuhkajat EM-kisojen portille valmentaneelle opettajataustaiselle Markku Kanervalle. Riippumatta illan ottelun tuloksesta Kanerva on joukkueineen tehnyt pienen ihmeen, joka ansaitsee tunnustuksen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

15.11.2019 Uutinen
Harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat

Harkinnanvaraiset vapaat ovat yleensä palkattomia, eikä niihin ole subjektiivista oikeutta lain tai virka- ja työehtosopimuksen nojalla.

02.09.2019 Sisältösivu
Hallintovalitus

Valtion virkanimityspäätöksistä on mahdollista valittaa hallintovalituksella maksulliseen hallinto-oikeuteen. Olemme laatineet avuksesi hallintovalitusmallin.

11.07.2019 Sisältösivu
Lukuvuoden suunnitteluopas 2019–2020

Lukuvuoden suunnittelun tueksi tarkoitetussa tietopaketissa on koottuna keskeisiä sopimusmääräyksiä opetusalan työntekijöiden palkkauksen perusteista, työajoista ja palvelussuhteen ehdoista.

26.06.2019 Julkaisu
OECD:n jättitutkimus: Suomalaisopettajat tyytyväisiä työhönsä – epäkohtia paikattaisiin opettajia lisäämällä

Suomalaisopettajat ovat motivoituneita sekä varsin tyytyväisiä työhönsä ja sen arvostukseen, paljastaa OECD:n suuri TALIS-raportti. Suomessa suurimmat puutteet liittyvät opettajien perehdytykseen, digitalisaatioon ja erityisen tuen viemään osuuteen opetukseen käytettävästä ajasta. Opettajat ratkaisisivat arjen ongelmia suuntaamalla lisärahaa opetusryhmien pienentämiseen.

19.06.2019 Uutinen
Edessä työttömyysjakso? Tässä vinkit asiasta ilmoittamiseen

Onko edessä työttömyysjakso? Työttömyysjaksoilla kaikki OAJ:n jäsenedut ovat voimassa, jäsenmaksu on 8,5 euroa kuussa ja Opettajien työttömyyskassa turvaa toimeentuloa. Näillä vinkeillä työttömyydestä ilmoittaminen sujuu.

06.06.2019 Uutinen
OAJ:n valmennus työttömille käynnistyy pian

OAJ:n aktiivimallin ehdot täyttävä työnhakuvalmennus käynnistyy toukokuun loppuun mennessä. Palvelu on jäsenille maksuton.

21.05.2019 Uutinen