• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ura"

Opettajana aikuiskoulutuksessa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksessa

Ammatillinen aikuiskoulutus on tutkintoon johtavaa koulutusta, kun taas vapaan sivistystyön koulutus ei johda tutkintoon.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana korkea-asteella

Korkeakoulujärjestelmä rakentuu yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Yliopistojen koulutuksen lähtökohtana on tieteellinen tutkimus ja siihen perustuva ylin opetus. Ammattikorkeakoulujen koulutus on käytännönläheistä ja työelämän tarpeita vastaavaa.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana toisella asteella

Toisen asteen koulutuksen muotoja ovat lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus. Yleissivistävä lukiokoulutus antaa opiskelijalle jatko-opintovalmiudet korkea-asteelle. Ammatillisesta koulutuksesta voi valmistua kahdeksalta eri koulutusalalta yli sataan ammattiin.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana perusopetuksessa

Perusopetuksen tavoitteena on opettaa elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä turvata kaikille yhdenvertainen koulutuksellinen perusta. Sen tavoitteena on myös tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä edistää sivistystä ja tasa-arvoa yhteiskunnassa.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajan tehtävänä on tukea ja edistää lasten kasvua, oppimista ja osaamisen kehittymistä. Työskentely edellyttää vankkaa kasvatuksen, varhaisen kehityksen ja oppimisen sekä varhaispedagogiikan asiantuntemusta.

17.10.2018 Sisältösivu
Mitä opettajan työ on?

Opettajan tehtävänä on tukea ja edistää lasten, nuorten ja aikuisten kasvua, oppimista ja osaamisen kehittymistä. Opettaja tukee yksilöiden kasvua itsenäisiksi ja vastuullisiksi yhteiskunnan jäseniksi, joilla on tarvittavat tiedot ja taidot toimia muuttuvissa toimintaympäristöissä.

17.10.2018 Sisältösivu
Töihin ulkomaille

Haaveiletko ulkomailla työskentelemisestä? Keräsimme avuksesi tietoa, jonka avulla ulkomaan työnhaku luontuu mainiosti.

08.10.2018 Sisältösivu
Työhakemus ja CV kuntoon

Työhakemus ja CV ovat työnhaun tärkeimpiä asiakirjoja, joten niihin kannattaa käyttää aikaa. Kokosimme avuksesi vinkkejä, joilla työnhaun aloittaminen sujuu leikiten.

08.10.2018 Sisältösivu
Onnistu työhaastattelussa

Työhaastattelu on jännittävä tilanne – OAJ:n vinkit auttavat sinua työhaastattelussa onnistumisessa.

08.10.2018 Sisältösivu
Työnhakukanavat

Työnhaku alkaa kiinnostavien työpaikkojen etsimisestä. Kokosimme avuksesi vinkkejä, mistä kaikkialta uusi työpaikka voi löytyä.

08.10.2018 Sisältösivu