• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ura"

OAJ:lta uusi aktiivimallin ehdot täyttävä palvelu työllistymisen tueksi

Jatkossa myös ammattijärjestöjen tuottamat palvelut voidaan laskea aktiivimallin edellyttämiksi työllistymistä edistäviksi toimiksi. OAJ lanseeraakin toukokuussa verkkovalmennuksen, jolla järjestö haluaa tukea työttömäksi jääneitä jäseniään.

26.03.2019 Uutinen
Inkeri Toikalle tunnustusta ammatillisen koulutuksen kehittämistyöstä

AMKE on luovuttanut kultaisen ansioristinsä OAJ:n erityisasiantuntijalle Inkeri Toikalle. AMKE toteaa Toikan pitkällä urallaan vaikuttaneen merkittävästi ammatillisen koulutuksen kehittämiseen.

13.03.2019 Uutinen
Urasampo sparraa opettajia työnhaussa - Aktiivisuus palkitaan

Urasampo kutsuu opettajia uravalmennuksiin ja webinaareihin.

16.01.2019 Uutinen
Satoja opettajan virkoja avoinna – rehtorilta 5 vinkkiä työhakemukseen

On se aika vuodesta, kun eri puolilla Suomea on avoinna satoja opettajan virkoja. Itsekin runsaasti hakemuksia lukeva espoolaisrehtori kokosi viisi vinkkejä viran hakijoille.

15.01.2019 Uutinen
Opettajien eläkkeelle siirtyminen tasaista

Opettajien siirtyminen eläkkeelle on varsin tasaista lähimmän kymmenen vuoden aikana. Esimerkiksi luokanopettajista jää eläkkeelle noin joka kolmas vuoteen 2028 mennessä.

11.01.2019 Uutinen
Tekijänoikeudet ja opettajan työ

Tekijänoikeudet ovat läsnä opettajien jokapäiväisessä arjessa. Opetuksen digitalisoituminen herättää yhä enemmän kysymyksiä siitä, mitä materiaalia opetuksessa voi käyttää ja millaisia lupia käyttöön tarvitaan. Tarkista, millaiset oikeudet opettajalla on itse tekemäänsä opetusmateriaaliin.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana taiteen perusopetuksessa

Taiteen perusopetuksen lähtökohtana on ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävä eri taiteenalojen opetus. Taiteen perusopetusta annetaan joko yleisen tai laajan oppimäärän mukaan.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana aikuiskoulutuksessa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksessa

Ammatillinen aikuiskoulutus on tutkintoon johtavaa koulutusta, kun taas vapaan sivistystyön koulutus ei johda tutkintoon.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana korkea-asteella

Korkeakoulujärjestelmä rakentuu yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Yliopistojen koulutuksen lähtökohtana on tieteellinen tutkimus ja siihen perustuva ylin opetus. Ammattikorkeakoulujen koulutus on käytännönläheistä ja työelämän tarpeita vastaavaa.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana toisella asteella

Toisen asteen koulutuksen muotoja ovat lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus. Yleissivistävä lukiokoulutus antaa opiskelijalle jatko-opintovalmiudet korkea-asteelle. Ammatillisesta koulutuksesta voi valmistua kahdeksalta eri koulutusalalta yli sataan ammattiin.

17.10.2018 Sisältösivu