• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ura"

Työsuhde

Jos työnantajasi on yksityinen taho, kuten esimerkiksi säätiö, osakeyhtiö tai kannatusyhdistys, olet työsuhteessa. Jos työskentelet kuntasektorilla varhaiskasvatuksen opettajana, olet myös tällöin pääsääntöisesti työsuhteessa.

01.10.2018 Sisältösivu
Virkasuhde

Jos työnantajasi on kunta, kuntayhtymä tai valtio, olet yleensä virkasuhteessa, sillä opettajan työhön sisältyy julkisen vallan käyttöä.

01.10.2018 Sisältösivu
Lempäälä siirtyi uuteen vaka-aikaan – lastentarhanopettajista tuli varhaiskasvatuksen opettajia

Uusi varhaiskasvatuslaki toi päiväkoteihin varhaiskasvatuksen opettajat. Nimikkeet voitiin ottaa käyttöön syyskuun alussa, kun laki tuli voimaan.

13.09.2018 Uutinen
Lukuvuoden suunnitteluopas 2018–2019

Lukuvuoden suunnittelun tueksi tarkoitetussa tietopaketissa on koottuna keskeisiä sopimusmääräyksiä opetusalan työntekijöiden palkkauksen perusteista, työajoista ja palvelussuhteen ehdoista.

27.06.2018 Julkaisu
Urasammosta vauhtia uralle

Akava parantaa korkeakoulutettujen työllistymispalveluja. Pohjois-Pohjanmaalla pyörähti käyntiin Urasampo, jossa myös OAJ on mukana.

29.05.2018 Uutinen
Opettajan työ on pitkäjänteistä

Opettajan työn päämäärä on tukea aktiivisten, itsestään ja ympäristöstään huolta pitävien kansalaisten kehittymistä. Yksinkertaistetusti tavoitteena on siis hyvän elämän ja maailman rakentaminen yritteliäiden, osaavien, opinhaluisten ja eettisesti vastuullisten kansalaisten kautta.

14.05.2018 Blogi
Ole tarkkana työnhaussa: pelkkä tuntiopettajan nimike ei riitä

OAJ:n neuvottelupäällikkö muistuttaa, että tuntiopettajan viranhoitomääräyksestä pitää selvitä palkkauksen perusteet.

18.01.2018 Uutinen