• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen laatu"

Varhaiskasvatuksen ryhmäkokoihin tulossa tervetullut muutos

OAJ on tyytyväinen aikeisiin palauttaa varhaiskasvatuksen kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivan henkilöstön ja kolme vuotta täyttäneiden lasten välinen suhdeluku 1:7:ään. Suhdeluku on ollut 1:8:aan vuoden 2016 asetusmuutoksesta lähtien. OAJ esittää lausunnossaan kuitenkin myös täsmennyksiä tulevaan asetukseen.

11.12.2019 Lausunto
Mikä on koulujen rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa? Katso tallenne seminaarista

Miten päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria? Katso tallenne Ilmastovastuun oppimisen mahdollistajat -seminaarista tämän sivun lopusta.

10.12.2019 Uutinen
Suomalaislasten osaamisen osoitettiin edelleen olevan kansainvälistä huippua

Suomi on Pisa-tulosten perusteella edelleen koulutuksen kärkimaiden joukossa. Siitä kuuluu kiitos opettajille. Tulosten suunta on kuitenkin laskeva. Joko päättäjät nyt viimeinkin heräisivät ruususen unesta, ryhtyisivät puheista tekoihin ja nostaisivat perusopetuksen perusrahoituksen pohjoismaiselle tasolle?

04.12.2019 Blogi
OAJ kannattaa laajempien tiedonsaantioikeuksien myöntämistä Karville

Kansallinen koulutuksen arviointikeskuksen Karvin joustava ja saumaton tiedonsaanti on perusedellytys kansallisen koulutuksen arvioinnin käytettävyydelle ja luottavuudelle, katsoo OAJ lausunnossaan opetus- ja kulttuuriministeriölle.

29.11.2019 Lausunto
Lukion uusi ops julki – OAJ: toimeenpanoon tarvitaan tukea ja työrauhaa

Opetushallitus on julkaissut lukion uudet opetussuunnitelman perusteet. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso korostaa, että nyt on tärkeää antaa opettajille aikaa, tukea ja työrauhaa uudistuksen toteuttamiseen.

07.11.2019 Uutinen
Mediakasvatuslinjausten lisäksi tarvitaan kunnon resurssit

OAJ katsoo, että mediakasvatuksen ja medialukutaidon edistäminen on erittäin tärkeää kaikissa ikäryhmissä ympäri Suomen. Siksi on kannatettavaa, että laaditaan kansalliset mediakasvatuslinjaukset, jotka korostavat medialukutaidon olevan kaikille kuuluva kansalaistaito.

30.10.2019 Lausunto
Pedagogiset järjestöt: Opettajan työllä on merkitystä koko Suomelle

Pedagogiset opettajajärjestöt muistuttavat, että opettajan työ on vaativa ja monia taitoja edellyttävä ammatti, joka vaikuttaa koko yhteiskuntaan. Koko Suomelle on tärkeää, että tätä työtä tekevät työssään hyvinvoivat, koulutetut, innostuneet ja työssään arvostetut ammattilaiset. Järjestöt julkaisivat julkilausumansa lauantaina Helsingissä.

26.10.2019 Uutinen
Lappeenrantalainen Markku Vengasaho voitti ammatillisen huippuosaamisen palkinnon

Ammattiopisto Sampon lehtori palkittiin opettajien ja valmentajien sarjassa.

18.10.2019 Uutinen
Lukion opetussuunnitelma uudistuu – OPH ja aluehallintovirastot tarjoavat tukea

Lukioissa opetus uuden opetussuunnitelman mukaan alkaa elokuussa 2021, mutta käytännössä muutosta tehdään jo nyt. Lukiouudistus on edennyt vauhdilla. OAJ pitääkin vuoropuhelua opettajien kanssa tärkeänä. Erityisasiantuntija Tuomo Laakso kannustaa opettajia ottamaan kaiken mahdollisen tuen vastaan.

08.10.2019 Uutinen
Hyvää maailman opettajien päivää!

Opettajan työn arvostus näkyy oikeudenmukaisena palkkana, hyvinä työolosuhteina, kohtuullisena työmääränä ja myönteisenä koulutuspuheena, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen bloggaa maailman opettajien päivänä.

05.10.2019 Blogi