• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen laatu"

Kansanedustajat hehkuttivat opettajia – ”Maailman tärkeimpiä ammatteja”

Maailman opettajien päivän hengessä OAJ vei pop up -koulun eduskuntaan. OAJ:n tilaisuuteen osallistuneet kansanedustajat pitivät opettajia ratkaisevan tärkeinä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen tulevaisuudelle.

04.10.2019 Uutinen
Opettajarekisteri turvaisi työmarkkinoiden toimivuuden ja lisäisi opettajan ammatin vetovoimaa

Suomi tarvitsee opettajarekisterin, sillä julkinen rekisteri lisäisi alan vetovoimaisuutta ja helpottaisi opettajatarpeen ennakointia. OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ehdottavat, että OKM ryhtyisi selvittämään opettajarekisterin perustamista ensi tilassa.

03.10.2019 Näkemys
Suomalainen amisopettaja kilpailee Euroopan komission palkinnosta

Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan komission ammatillisen huippuosaamisen palkinnon saajaksi. Lappeenrantalainen kondiittorimestari on saanut aiemmin tunnustusta kehittämästään Mestari–kisälli-mallista, jossa sekä opiskelijat että opettajat saavat oppia alansa parhailta ammattilaisilta. Yleisö voi äänestää palkinnonsaajia verkossa.

20.09.2019 Uutinen
Uudistus ilman resursseja – Selvitys opettajien kokemuksista ammatillisen reformin jälkeen

Selvitys opettajien kokemuksista ammatillisen reformin jälkeen. Ammatillisen koulutuksen reformi tuli voimaan 1.1.2018. OAJ yhteistyökumppaneineen selvitti opettajien näkemyksiä ammatillisen koulutuksen reformin jälkeisestä tilasta helmikuussa 2019. Tähän raporttiin on koottu keskeisiä tuloksia myös muista selvityksistä ja kyselyistä siltä osin, kun niissä on käsitelty samoja aihealueita.

17.09.2019 Julkaisu
Opetustunnit ja opettajat palautettava amikseen

Miten ammatillisen koulutuksen uudistus saataisiin kuntoon? Tiivistelmä OAJ:n esityksistä ja poimintoja kyselystä, jossa selvitettiin opettajien kokemuksia vuosi ammatillisen reformin jälkeen.

17.09.2019 Julkaisu
Osallistuminen varhaiskasvatukseen nousi, muttei vielä riittävästi – OAJ: toimia on jatkettava

OECD:n raportti kertoo, että Suomi on hyvällä tiellä varhaiskasvatuksessa. OAJ vaatii, että kokeiluja 5-vuotiaiden maksuttomasta varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta pitää jatkaa.

10.09.2019 Uutinen
Karvi: Johtaminen vaikuttaa varhaiskasvatuksen laatuun – Lisäresursseja tarvitaan

Valtakunnallinen arvio paljastaa, että johtamisella on suuri merkitys varhaiskasvatuksen laatuun. Varhaiskasvatuksen resurssit onkin syytä turvata aiempaa vahvemmin.

06.09.2019 Uutinen
Ilmianna Vuoden opetus – voittajalle 3000 euroa!

Taas on se aika vuodesta, kun OAJ etsii toimivia opetuksen ja kasvatuksen menetelmiä kaikilta koulutusasteilta. Voit ilmoittaa ehdotuksesi Vuoden opetukseksi 4. lokakuuta asti. Kilpailun voittaja palkitaan tammikuussa Educa-messuilla.

06.09.2019 Uutinen
Lasten osallistumismahdollisuudet turvattava

Oikeusministeriö käynnisti alkuvuonna 2019 hankkeen Euroopan neuvoston arviointityökalun pilotoimiseksi Suomessa. Nyt on julkaistu luonnos tilannekuvaukseksi Suomen lasten osallistumisen tilanteesta. 

29.08.2019 Lausunto
Onko koulukeskustelussa mopo karannut käsistä?

Koulu on rikki! Uudet ”opetuksen tavat” tuhoavat oppimisen! ”Huippumodernissa avokonttorikoulussa” ei opita! Opettajat eivät saa enää opettaa! Seuraamalla koulusta käytävää julkista keskustelua voisi päätellä, että likipitäen kaikki on koulussa pielessä. Keskustelu on polarisoitunutta, leimakirveet heiluvat. Onko koulu rikki, vai onko sitä koskeva keskustelu rikki?

28.08.2019 Blogi