• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "SuomiAreena"

Pienemmät ryhmät ja tuki kuntoon – 4 nuorisopoliitikkoa kommentoi hallituksen koulutuspolitiikkaa

Jotain tapahtui, ja Suomen käyrä oppimistuloksissa ja koulutustasossa kääntyi laskuun. Miten suuntaa saataisiin kääntymään? OAJ:n keskustelussa kysymystä pohti neljä poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajaa. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto muistutti, että hyvätkin tavoitteet vaativat toteutuakseen rahaa.

28.06.2023 Uutinen
Opettajat toivat SuomiAreenaan elämyksen – opetusministerille satoja terveisiä

OAJ toi keskusteluissa, pop up -koulussa ja Kansalaistorin paviljongissa isosti esiin opettajien työn merkitystä ja sitä, miksi siihen kannattaa satsata. OAJ:n paviljongilla tapahtuman kävijät lähettivät opetusministerille yli 500 korttia, joissa pyydetään pitämään opettajien puolia.

19.07.2019 Uutinen
Presidentti Halonen: ”Paras tae hyvälle tulevaisuudelle ovat sivistyneet ihmiset”

Presidentti Tarja Halonen kritisoi SuomiAreenassa päättäjien tekemiä koulutusleikkauksia ja korosti, että inkluusio toimii vain, jos henkilökuntaa on riittävästi. Hyvän tulevaisuuden takeena hän pitää kansalaisten ja päättäjien sivistystä.

19.07.2019 Uutinen
”Yhteiskunta tarvitsee duaalimallia” – koulutusasteet toimivat sekä erillään että yhdessä

Kahden korkeakoulun duaalimalli toimii, ja niihin voi kulkea väyliä pitkin amiksestakin. SuomiAreenan torstain koulutuskeskustelut päättyivät koulupolun loppupään nykytilan analyysiin.

18.07.2019 Uutinen
Koulutusta, tekoja ja uudenlaista ajattelua – ilmastohuoli vei arvojen ääreen SuomiAreenassa

Tarvitaan kokonaisvaltainen muutos siinä, miten katsomme tätä maailmaa ja mitä elämässä tavoittelemme. Näin voisi summata SuomiAreenassa käydyn ilmastohuolta ja koulutusta käsitelleen keskustelun, johon osallistui kolmen eri sukupolven edustajat.

18.07.2019 Uutinen
Perttu Pölönen SuomiAreenassa: Opettajat ovat ideoiden kirkastajia

Ei ole kovin paljon väliä, mitä opiskelee, kunhan opiskelee jotakin riittävän hankalaa ja pitkäjänteistä. Futuristi Perttu Pölösen mielestä yliopistosta saa parhaimmillaan asioita, joita ei ole saatavissa mistään muualta. Epävarmuuden sietäminen on hänen mielestään tärkeimpiä kykyjä muuttuvassa maailmassa.

18.07.2019 Uutinen
Puolueet hitsasivat yhteistä näkemystä hallitusohjelmasta SuomiAreenassa – muutama juotos löytyikin

Hallitus- ja oppositiopuolueiden kansanedustajat löysivät SuomiAreenan keskustelussa yhteisiäkin koulutuskantoja. Oppositiota arvelutti hallitusohjelman kirjausten määrä ja perhevapaauudistuksen kunnianhimottomuus.

18.07.2019 Uutinen
Miten toisen kutonen voi olla toisen ysi? Opettajat, oppilaat ja vanhemmat ymmällään oppilasarvioinnista

Opettajilta tulleen palautteen mukaan arviointi on muuttunut työlääksi ja he ovat ymmällään arviointikriteerien edessä. Arviointikriteerit eivät ole selkeitä myöskään vanhemmille ja oppilaille. Selkeät oppilasarvioinnin kansalliset arviointikriteerit helpottaisivat arviointia ja parantaisivat oppilaiden oikeusturvaa, käy ilmi OAJ:n keskustelussa SuomiAreenassa.

18.07.2019 Uutinen
Professorin ehdotus ministerille SuomiAreenan politiikkakeskustelussa: ”Emmeköhän rajaa tässä kotihoidon tuen kahteen vuoteen?”

Koulutuksen mallimaasta Suomesta löytyy useita häiritseviäkin tutkimustietoja. SuomiAreenan paneelikeskustelussa kysyttiin, saiko Suomi koulutuksen ja sivistyksen tosissaan ottavan hallituksen.

17.07.2019 Uutinen
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen