• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
Osoita tukesi opettajalle

Opetusalan työolobarometrin 2019 mukaan opettajat kokevat työssään väkivaltaa tai sen uhkaa aiempaa enemmän. Pelkkä opettajien vahva motivaatio työhön ei riitä, vaan arvostus ja työolot on saatava kuntoon, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick.

27.11.2020 Blogi
OAJ lähtee vahvistamaan opettajuuden arvostusta – ”Yhdessä pystymme vaikka mihin”

OAJ käynnistää ensi vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajuuden arvostusta. Järjestö haluaa havahduttaa suomalaisia siihen, miten tärkeää OAJ:n jäsenten tekemä työ on koko yhteiskunnalle. Koko OAJ-yhteisön toivotaan innostuvan mukaan jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

19.11.2020 Uutinen
Nuorten Kotkien Lapsitekopalkinto myönnettiin suomalaiselle opettajalle

Suomalainen opettaja saa tänä vuonna Nuoret Kotkat -järjestön Lapsitekopalkinnon. Palkinto myönnettiin opettajien osoittamasta ammattitaidosta, ammattiylpeydestä, jaksamisesta ja joustamisesta kevään koronaepidemiatilanteessa.

17.11.2020 Uutinen
Yo-tutkinnon työkuorma on kasvanut jo vuosia, ja korona kärjisti tilanteen – lisätyö korvattava lisärahoituksella

Ylioppilastutkintoon liittyvä työ on lisääntynyt jo vuosia, ja koronavuonna työmäärä nousi uuteen huippuunsa. Syksyn ja kevään tutkintokertojen aikana ammattijärjestöön on tullut runsaasti yhteydenottoja, sillä lisääntynyt työ kuormittaa lukioiden opettajia ja rehtoreita. Työn resursointi on jäänyt pahasti jälkeen todellisesta tarpeesta. OAJ vaatii, että opettajille ja rehtoreille kertynyt lisätyö on korvattava lisärahoituksella.

12.11.2020 Näkemys
Jäsenwebinaarit

Järjestämme runsaasti webinaareja, joista osa on jälkikäteen katsottavissa. Tältä sivulla löydät sekä OAJ:n ja SOOLin yhteiswebinaarit että valikoidut, tallennetut OAJ:n webinaarit.

09.11.2020 Sisältösivu
Opettaja, josta tuli valmentaja – Markku Kanerva haluaa opettajien työn vaativuuden näkyvän palkassa

Markku Kanerva innostui valmentamisesta opettamisen kautta. Opettajankoulutuksesta saamillaan työkaluilla hän luotsaa nyt miesten jalkapallomaajoukkuetta. Opettajien työssäjaksamisesta hän on huolissaan ja toivoo, että työn vaativuus ja opettajien osaaminen näkyisivät myös palkassa.

30.10.2020 Uutinen
Saarikko: Syksyllä käynnistetään selvitys opettajarekisteristä

Opettajien juhlassa kuultiin tänään paljon kiitoksia ja hehkutusta opettajille, joiden arvoa koko yhteiskunnalle koronakevät on konkretisoinut. Lisäksi kuultiin uutinen: tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi käynnistävänsä selvitystyön OAJ:n pitkään peräämästä opettajarekisteristä.

05.10.2020 Uutinen
Pandemia kirkasti Maailman opettajien päivän merkitystä – ”Opettajien työn vaativuutta on aliarvioitu”

Maailman opettajien päivää vietetään 5. lokakuuta koronapandemian vuoksi erilaisissa tunnelmissa kuin koskaan ennen. Maailman opettajajärjestö kokoaa opettajat ympäri maailman jakamaan kokemuksiaan ja juhlimaan saavutuksiaan. Myös Suomessa juhlitaan. OAJ julkaisee tavoitteensa ensi kevään kuntavaaleihin ja järjestää vaalipaneelin. OAJ on myös mukana järjestämässä opettajille kiitosjuhlaa. Tilaisuuksiin voi osallistua virtuaalisesti.

29.09.2020 Uutinen
Rehtorin pitää voida evätä väkivaltaa tehneeltä oikeus tulla kouluun – OAJ perää päättäjiltä toimia kiusaamista vastaan

OAJ vaatii päättäjiltä toimia koulussa tapahtuvan väkivallan torjumiseksi. OAJ on jo pitkään ajanut muutosta, että koulun rehtori voisi evätä toiselle väkivaltaa tehneeltä oppilaalta oikeuden tulla kouluun. Epäämisen kesto olisi korkeintaan kolme päivää, ja oppilaalla olisi velvollisuus osallistua oppilashuollon tukitoimiin.

23.09.2020 Uutinen