• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Opettaja kannusti journalismin pariin jo lukiolaisena – sillä tiellä Ina Mikkola on edelleen

Toimittaja, ohjaaja ja kirjailija Ina Mikkola kiinnostui media-alasta Nuorten Ääni -toimituksessa, jonne silloinen puhetaidon opettaja kannusti häntä osallistumaan. Puhetaidon kursseista on ollut valtavasti hyötyä myöhemminkin, kun Mikkola puhetyöläisenä tarvitsee monipuolisesti argumentoinnin ja itsensä ilmaisemisen taitoja.

04.10.2021 Uutinen
Peter Nyman: Opettaja sytytti innon oppia lisää

Toimittaja ja kirjailija Peter Nyman muistelee lämmöllä alakoulun luokanopettajaansa. Opettajan kannustus ja kaitafilmit sytyttivät jo lapsena kiinnostuksen oppia lisää historiasta, maantiedosta ja kulttuurista. Opettajat olivat Nymanille myös isällisiä hahmoja, joilta sai arvokasta tukea vilkkaina teinivuosinakin.

04.10.2021 Uutinen
Poikkeusolot loivat uutta osaamista kansalaisopistoihin ja taiteen perusopetukseen

Korona-aika muokkasi suuresti vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opettajien ja esihenkilöiden työtä. Vaikka kuormitus oli tuntuva, myös opettajien osaaminen kasvoi. Tämä käy ilmi yhteistyössä tehdystä kyselystä, johon vastasi 1 084 alan toimijaa.

15.09.2021 Uutinen
OAJ:n Luukkainen huolissaan opettajien jaksamisesta

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on hyvin huolissaan opettajien sekä koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten esihenkilöiden työssä jaksamisesta.

09.09.2021 Tiedote
Mitä jokaisen opettajan tulisi tietää tekijänoikeuksista – osallistu webinaariin

Jokainen opettaja törmää väistämättä tekijänoikeuskysymyksiin uransa aikana. Tule webinaariin kuulemaan, mitä jokaisen opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista.

01.09.2021 Uutinen
Painava sana: Korona mullisti opettajankoulutusta

Vuosi sitten monen uuden opettajaopiskelijan into kääntyi nopeasti etäturtumiseksi, kun uusia kasvoja nähtiin lähinnä tietokoneen ruudulta. Etäopiskelu vaati opiskelijoilta valtavasti itsensä johtamista ja opettajilta oman työn luomista uudelleen. Yliopistonlehtori Lenita Hietanen ja opettajaopiskelija Minna Väisänen palaavat kirjoituksessaan vuodentakaisiin tunnelmiin ja pohtivat poikkeuslukuvuoden oppeja.

01.09.2021 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettajalta somehitti – listasi jo yli 100 positiivista asiaa omasta työstään

Varhaiskasvatuksen opettaja Aleksi Vehmassalo kyllästyi siihen, että varhaiskasvatuksesta nousee esiin lähinnä negatiiviset asiat. Hän lupasi Twitterissä listata jokaista tykkäystä kohti yhden positiivisen asian omasta työstään. Tykkäyksiä on jo yli 500, mutta Vehmassalo pitää lupauksestaan kiinni.

30.08.2021 Uutinen
Mitä opetushenkilöstön pitää tietää lääkehoidosta – osallistu OAJ:n webinaariin

OAJ saa paljon kysymyksiä siitä, miten vastuu lasten lääkehoidosta päiväkodeissa ja perusopetuksessa jakautuu. Erityisesti jäseniä mietityttää, mikä on opettajan, rehtorin tai päiväkodinjohtajan osuus ja mistä terveydenhuollon ammattilaiset ovat vastuussa. OAJ järjestää aiheesta webinaarin 14.9.

26.08.2021 Uutinen
Painava sana: Kun koulupäivä päättyy, alkaa opettajan toinen työpäivä

Ymmärtävätkö ihmiset, miten paljon opettajat käyttävät aikaa esimerkiksi opetuksen suunnitteluun, kokeiden tarkastamiseen ja yhteydenpitoon kotien kanssa? Opettajanuransa alussa oleva Sanna Murtomäki avaa omasta näkökulmastaan työn kuormittavuutta. Hän antaa myös uuden opettajan vinkit niin kollegoilleen kuin koteihin.

19.08.2021 Blogi
Kesä – menneisyyttä ja tulevaisuutta

Kesän myötä meistä monet iloitsevat tulevasta ja muistelevat mennyttä. Kesä tuo mukanaan lupauksen tauosta talvikauden punnerruksiin. Samalla se vapauttaa meidät menneistä rasituksista ja voimistaa tulevaa varten.

23.06.2021 Blogi