• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Lisää työn iloa, vähemmän kuormitusta – Kaksi luokanopettajaa listaa 5 vinkkiä arjen rönsyjen karsimiseen

Ajatuksen opettajista kansankynttilöinä voi heittää romukoppaan ja olla oma itsensä. Tätä mieltä ovat luokanopettajat Esko Kyrö ja Jani Leminen. He jakavat opettajaopiskelijoille omalla opettajanurallaan kertyneitä vinkkejä arjen keventämiseen.

13.04.2021 Uutinen
Perjantaina juhlitaan koulutusvaikuttaja-gaalassa – Tervetuloa mukaan!

Educassa myönnettyä koulutusvaikuttaja-palkintoa juhlitaan OAJ:n jäsenille järjestetyssä juhlagaalassa, jota tahdittavat muun muassa Vesala ja imitaattori-näyttelijä Jarkko Tamminen.

08.04.2021 Uutinen
Painava sana: Olen ammattilainen, en kutsumusammattilainen

Tulevia koodareita kouluttava Matti Seise ajattelee opettajana olevansa onnistunut siinä vaiheessa, kun opiskelija ei enää tarvitse häntä. Työ on tärkeää, sillä nuoret saavat opinnoista uransa käyntiin ja työelämä saa tarvitsemiaan osaajia. Opettajankin työ on kuitenkin työtä, ja sitä tehdään tilipussin eikä kutsumuksen vuoksi.

31.03.2021 Blogi
Suomi jättää uudet opettajat tuuliajolle – mentorointi kirjattava lakiin

Jokaiselle uudelle opettajalle pitää saada lakiin kirjattu oikeus ja velvollisuus kaksivuotiseen mentorointiin työajalla. Mentorointi on vastaus uran alkuvaiheen siirtymässä koulutuksesta työelämään, ja sen kirjaaminen lakiin on yksi OAJ:n esityksistä maan hallitukseen puoliväliriiheen.

30.03.2021 Näkemys
Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
Kadehditko opettajien pitkiä lomia? Psykologi lataa 4 syytä, miksi he ansaitsevat lomansa

Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa kiertää vuoden ajan tekemässä työtä 12 erilaisessa työpaikassa. Maaliskuussa hän on tutustunut opettajan työhön ja analysoi nyt, miksi opettajien palautuminen on tärkeää ja miksi kesäkeskeytystä on turha kadehtia.

25.03.2021 Uutinen
Opettaja kannustaa kollegoitaan armollisuuteen – aito läsnäolo on täydellisyyttä tärkeämpää

Reetta Nisonen opettaa yläkoululaisille ja lukiolaisille kuvataidetta ja ohjaa opettajaksi opiskelevien harjoitteluja. Opettajana hän kokee, että työssä korostuu motivoinnin merkitys. Työn vaativuudesta huolestuneille opettajaopiskelijoille hänellä on selvä viesti: tärkeintä opettajana ei ole olla täydellinen vaan olla ihminen oppijoille.

23.03.2021 Uutinen
Opettajaopiskelija: ”Se hetki, kun lapsi lähtee murheen jälkeen hymyillen leikkimään, palkitsee”

Varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskeleva Samira Ouazizi haluaa opettajana taata jokaiselle lapselle turvallisen mahdollisuuden kehittyä omaksi itsekseen. Työ on tärkeää, mutta yksin työn merkitys ei riitä paikkaamaan opettajapulaa. Siihen Samiralla on selvä resepti: lisää palkkaa.

23.03.2021 Uutinen
Päiväkodin johtaja: Positiivisuuden ja avoimuuden lisääminen maailmaa kohtaan on kasvatuksen ydintehtävä

Kun Annukka Hulkkonen valmistui Oulun yliopistosta 1996, varhaiskasvatus oli hyväksytty yliopistojen oppiaineeksi vasta vuotta aiemmin. Hulkkonen oli vuosikurssinsa ainoa varhaiskasvatuksen kandidaatin tutkinnon suorittanut opiskelija. Pitkällä urallaan hän on nähnyt alan arvostuksen nousun mutta myös työn vaativuuden lisääntymisen.

23.03.2021 Uutinen
Lukion kieltenopettaja: Työssä tärkeintä on inhimillinen vuorovaikutus

Pirjo Väli-Torala haaveili opettajan ammatista jo pienestä, koska hän viihtyi niin hyvin koulussa. Kaksikymmentä vuotta lukion kieltenopettajana on opettanut myös opettajaa. Uudistusten keskelläkin pitäisi vaalia sitä, että opettajalla on aikaa kohdata opiskelija ihmisenä.

23.03.2021 Uutinen