• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Arvostus"

Jani Toivola: Opettaja auttoi löytämään oman tavan kasvaa ja oppia

Näyttelijän, kirjailijan ja entisen kansanedustajan Jani Toivolan elämässä yläkoulun luokanvalvojalla ja historianopettajalla on ollut käänteentekevä vaikutus. Opettajan rohkaisun myötä Toivola oppi näkemään itsensä ihmisenä, joka osasi ja pystyi ja joka voisi oppia siinä missä muutkin.

04.10.2021 Uutinen
Opettaja kannusti journalismin pariin jo lukiolaisena – sillä tiellä Ina Mikkola on edelleen

Toimittaja, ohjaaja ja kirjailija Ina Mikkola kiinnostui media-alasta Nuorten Ääni -toimituksessa, jonne silloinen puhetaidon opettaja kannusti häntä osallistumaan. Puhetaidon kursseista on ollut valtavasti hyötyä myöhemminkin, kun Mikkola puhetyöläisenä tarvitsee monipuolisesti argumentoinnin ja itsensä ilmaisemisen taitoja.

04.10.2021 Uutinen
Maailman opettajien päivänä kuntapäättäjät tutustuvat opetuksen arkeen – ”On tärkeää, että poliitikot ymmärtävät alan merkityksen ja huolet”

OAJ:n yhdistystoimijat eri puolilla Suomea avaavat kymmenille kuntapäättäjille opetuksen arkea maailman opettajien päivänä 5. lokakuuta. OAJ:n erityisasiantuntija Pauliina Viitamies muistuttaa, että koulutus- ja kasvatusasiat nousevat sote-uudistuksen myötä entistä suurempaan rooliin kuntien ja kaupunkien päätöksenteossa. Siksi päättäjille halutaan näyttää, mitä opetuksen arki tänä päivänä on. Maailman opettajien päivän tienoilla järjestetään myös jäsentilaisuuksia ja käynnistetään seuraava vaihe opettajuuden arvostuskampanjassa.

04.10.2021 Uutinen
OECD:n koulutusjohtaja: Jo ennen koronaa suomalaisopettajien työtyytyväisyys oli laskussa – OPH hakee nyt ratkaisuja

OECD seuraa säännöllisesti opettajien tyytyväisyyttä työhönsä. Suomalaisopettajien kohdalla kaikki työtyytyväisyyteen liittyvät mittarit olivat jo ennen koronaa laskusuunnassa. OECD:n koulutusjohtaja Andreas Schleicher uskoo tilanteen entisestään heikentyneen koronapandemian aikana. Nyt Opetushallitus lupaa pyrkiä helpottamaan opettajien työtaakkaa.

01.10.2021 Uutinen
Dramaattinen muutos: Jo kuusi kymmenestä opettajasta harkitsee alanvaihtoa

Jo reilusti yli puolet opettajista on korona-aikana pohtinut alanvaihtoa, kertoo OAJ:n tänään julkaisema selvitys. Yleisimmät syyt alanvaihdon harkitsemiselle ovat työn kuormittavuus, lisääntynyt työmäärä ja palkkataso. OAJ:n puheenjohtaja vaatii, että poliitikot ja työnantajat heräävät tilanteen vakavuuteen ja ratkaisevat ongelmat, jotka työntävät opettajia pois alalta.

28.09.2021 Uutinen
Painava sana: Osaajien lisäksi Suomessa on huutava pula osaajien tekijöistä

Osaajapulaan on tänä vuonna herätty monella alalla. Nyt pitäisi herätä myös siihen, että pulaa on myös monen alan ammatillisista opettajista. Ilman heitä ei osaamisen ja työvoimatarpeen kohtaanto-ongelmaa saada ratkaistua. Se tulisi taloudellisesti ja inhimillisesti kalliiksi, ammatillinen erityisopettaja Maarit Rahkola kirjoittaa.

16.09.2021 Blogi
OAJ jatkaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina – tavoitteena kerätä ennätyspotti hyvää

OAJ on jo neljättä kertaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. Korona-aikana avuntarve on kasvanut valtavasti, ja moni lapsi on jäänyt esimerkiksi kokonaan koulutuksen ulkopuolelle. Siksi OAJ haluaa taas tehdä hyvää ja kerätä Nenäpäivässä ennätyspotin maailman lasten hyväksi.

09.09.2021 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajalta somehitti – listasi jo yli 100 positiivista asiaa omasta työstään

Varhaiskasvatuksen opettaja Aleksi Vehmassalo kyllästyi siihen, että varhaiskasvatuksesta nousee esiin lähinnä negatiiviset asiat. Hän lupasi Twitterissä listata jokaista tykkäystä kohti yhden positiivisen asian omasta työstään. Tykkäyksiä on jo yli 500, mutta Vehmassalo pitää lupauksestaan kiinni.

30.08.2021 Uutinen
Tasavallan presidentiltä kiitos jokaiselle opettajalle ja oppijalle – katso videotervehdys!

Tasavallan presidentti kiittää videotervehdyksessä jokaista opettajaa ja oppijaa siitä, että oppiminen on jatkunut myös koronan aikana. 

05.06.2021 Uutinen
On kiitosten aika

Kiitos jokaiselle, joka omilla sanoillaan, teoillaan ja asenteellaan on osaltaan rakentanut omaan yhteisöönsä hyvää henkeä ja jaksamisen ilmapiiriä. Yhdessä on aina helpompaa kuin yksin.

03.06.2021 Blogi