• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Suomen ykköspoliitikot pääsevät ihan uudenlaiseen tenttiin – kerro, mitä haluaisit kysyä!

Eduskuntavaalien alla suurten puolueiden puheenjohtajilla on edessään ihan uudenlainen televisiotentti, jossa kysymyksiä esittävät koululaiset. Lisäksi puoluejohtajat pääsevät vastaamaan opettajia askarruttaviin kysymyksiin OAJ:n omissa sisällöissä. Nyt OAJ:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua sisältöjen suunnitteluun.

09.12.2022 Uutinen
Lukio ei kaipaa isoja uudistuksia, vaan keskittymistä perusasioihin

Lukiokoulutuksen kehittämisessä tulevan hallituksen pitää keskittyä perusasioihin: koulutuksen laatuun ja saavutettavuuteen. Isoja myllerryksiä ei kaivata, vaan riittävää rahoitusta, jonka turvin opettajat jaksavat työssään ja opiskelijat saavat tarvitsemaansa opetusta ja tukea. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso käy läpi ratkaisut, joilla tavoitteisiin päästään.

07.12.2022 Blogi
Kuormituksessa ja työoloissa mikään ei muutu, jos kukaan ei puutu – tarvitaan lakiuudistuksia

Työelämään liittyy monia lakeja, jotka on säädetty työntekijöiden turvaksi. Lait vaativat kuitenkin täsmennyksiä ja parempaa valvontaa, jotta ne toteutuvat arjessa. Etenkin psykososiaalista kuormitusta pitäisi ennaltaehkäistä ja hallita nykyistä paremmin. On koko Suomen etu, että opetusalan ammattilaiset voivat hyvin ja että he, kuten myös kaikenikäiset oppijat, voivat työskennellä turvallisissa ja terveellisissä tiloissa, kirjoittaa OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

29.11.2022 Blogi
Puolueiden päättäjien enemmistö: Koulutuksen rahoitusta on vahvistettava seuraavalla hallituskaudella

Koulutuksen rahoituspohjan lujittaminen saa puoluepäättäjien enemmistön tuen. Tämä selviää OAJ:n teettämästä kyselystä, joka osoitettiin eduskuntapuolueiden päättäjille.

22.11.2022 Uutinen
Monella on nyt opettajaa ikävä – ammatilliseen tarvitaan lisää lähiopetusta!

Ammatillinen koulutus tuottaa Suomen tarvitsemia ammattiosaajia. Nyt eri tahojen selvitykset kuitenkin kertovat yhteistä viestiä: opiskelijat eivät saa tarpeeksi lähiopetusta opettajilta. Osaava Suomi ei synny pelkästään tahdonvoimalla, vaan se vaatii päättäjiltä ja koulutuksen järjestäjiltä tekoja, kirjoittaa OAJ:ssä erityisasiantuntijana työskentelevä Eira Bani.

15.11.2022 Blogi
OPI 2023 kokoaa Pohjois-Suomen opettajat Ouluun

Pohjois-Suomen opettajainpäivät kokoaa näillä näkymin ennätysjoukon opettajia ja OAJ:n jäseniä helmikuun alussa Ouluun. Päivien teemana on OPI voimaan hyvin.

10.11.2022 Uutinen
Yli 2 200 opettajaa ja rehtoria OAJn kyselyssä: Inkluusio ei onnistu nykyresursseilla

Peräti viisi kuudesta peruskoulun luokanopettajasta, aineenopettajasta ja rehtorista katsoo, ettei inkluusio ole mahdollista oman koulun nykyisillä resursseilla.

21.10.2022 Tiedote
OAJ vaatii koulutuspolitiikkaan suunnanmuutosta: rahoitusta lisättävä, leikkauksia vältettävä

Koulutus on ratkaisu Suomen edessä oleviin valtaviin haasteisiin, korostaa OAJ eduskuntavaalitavoitteissaan. Ilman riittävää perusrahoitusta ei kuitenkaan voida saavuttaa koulutukselle asetettuja tavoitteita tai ratkoa ongelmia. Askeleet rahoitustason nostamiseksi on otettava tulevalla hallituskaudella.

05.10.2022 Tiedote
Tehdään yhdessä tulevaisuudenkestävä Suomi

Eduskuntavaalit ovat OAJ:n jäsenelle tärkeät. Vaaleissa ja niiden pohjalta neuvoteltavassa hallitusohjelmassa linjataan jälleen neljäksi vuodeksi alamme keskeisistä suuntaviivoista, lakihankkeista ja myös rahoituksesta. OAJ vaikuttaa siihen, että päätöksissä kuullaan opettajien ääntä, kirjoittaa koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo.

05.10.2022 Blogi
OAJ jätti lausunnon Harrastamisen Suomen mallin kirjaamisesta nuorisolakiin

OAJ jätti lausuntonsa sivistysvaliokunnalle hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi nuorisolain muuttamisesta. Nuorisolain muuttamisen osana Harrastamisen Suomen mallin mukainen nuorten harrastustoiminta kirjataan nuorisolakiin.

23.09.2022 Lausunto