• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Euroopan suuret haasteet voitetaan panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen – OAJ:llä omat eurovaalitavoitteet

Tänään 9.5. yhteistä Eurooppa-päivää juhliva maanosamme pysyy kilpailukykyisenä vain panostamalla koulutukseen, tutkimukseen, kehitystyöhön ja innovaatioihin.

09.05.2019 Tiedote
Valtuutetut edellyttävät hallituksen hoitavan koulutuksen rahoituksen kuntoon

Riittävästi aikaa oppilaille, kolmiportainen tuki ja työolosuhteet kuntoon, eroon hankerumbasta ja lisää rahaa. Muun muassa tällaisia terveisiä OAJ:n valtuustoon kokoontuneet erityisluokanopettaja Heidi Tammero ja lukion englannin opettaja Antti Simonen lähettävät hallitusneuvottelijoille.

09.05.2019 Uutinen
Meppiehdokkailta lupauksia koulutukseen satsaamisesta ja tuki EU:n vaihto-ohjelmille

Koulutus, tutkimus ja innovaatiot nousivat OAJ:n eurovaalipaneelissa keskeisiksi keinoiksi vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin. Viiden puolueen ehdokkaat kertoivat näkemyksiään EU:n roolista koulutuspolitiikassa ja tavoitteista heinäkuussa alkavalle Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle.

08.05.2019 Uutinen
OAJ:n valtuutettu Tapio Lindfors: Päättäjien on otettava napakampi ote ammatillisesta koulutuksesta

Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaukset tekevät tyhjäksi opiskelijoiden toiveita ja tavoitteita, sanoo ammatillisen toisen asteen opinto-ohjaaja, pääluottamusmies ja OAJ:n valtuutettu Tapio Lindfors. Hänestä koulutuksen järjestäjillä on nyt liikaa soveltamisvaraa, ja päättäjien pitäisi turvata opiskelijoille riittävä määrä kontaktiopetusta.

08.05.2019 Uutinen
Jatkuva oppiminen nousemassa seuraavaan vaalikauden ytimeen – työryhmältä tiekartta muttei vielä rahoitusesityksiä

Suomessa tulee aloittaa kansallinen jatkuvan oppimisen uudistus, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä. Toimenpiteiksi työryhmä ehdottaa muun muassa työikäisen väestön systemaattista osaamisen kartoittamista sekä koulutus- ja uraohjauksen tehostamista.

02.05.2019 Uutinen
Opettajan jaksaminen jatkuvasti kovilla ammatillisen koulutuksen muutosten pyörteissä

Ammatillisessa koulutuksessa on tapahtunut suuria muutoksia. Kaikki niistä eivät ole vielä täysin realisoituneet.

24.04.2019 Blogi
Jäsen, avataan suora linja vuorovaikutukselle!

OAJ on jäsentensä järjestö ja jäsentensä summa. Haluamme vahvistaa vuorovaikutusta jäsenten kanssa ja jäsenten kesken. Tehdään se keväällä Facebook-liveissä!

16.04.2019 Blogi
Opetus- ja tutkimusalan väki rynni eduskuntaan

Kasvatus- ja opetusalalla sekä tutkimustehtävissä toimivia valittiin eduskuntaan selvästi enemmän kuin edellisissä vaaleissa, yhteensä yli 30. OAJ onnittelee paikkansa uusineita ja uusia koulutusmyönteisiä kansanedustajia!

15.04.2019 Uutinen
Kansa on puhunut – ratkaisut vasta edessä

Eduskuntavaalit on pidetty ja uudet kansan edustajat valittu. Kansa on puhunut ja kansan tahto on aina oikeassa. Kun eduskunnan nimeämä hallitustunnustelija esittää laatimansa kysymyslistan muille puolueille, pitää kysymysten joukossa olla koulutusta, kasvatusta ja tutkimusta koskevat toimet sekä puolueiden valmius investoida tutkimukseen ja koulutukseen kaikilla koulutusasteilla.

15.04.2019 Blogi
Erityisluokanopettaja: "Tärkeintä on se, että oppilas saa kuulua johonkin” | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan, työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin!

12.04.2019 Uutinen