• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivistys"

Professorin ehdotus ministerille SuomiAreenan politiikkakeskustelussa: ”Emmeköhän rajaa tässä kotihoidon tuen kahteen vuoteen?”

Koulutuksen mallimaasta Suomesta löytyy useita häiritseviäkin tutkimustietoja. SuomiAreenan paneelikeskustelussa kysyttiin, saiko Suomi koulutuksen ja sivistyksen tosissaan ottavan hallituksen.

17.07.2019 Uutinen
Jatkuva oppiminen nousemassa seuraavaan vaalikauden ytimeen – työryhmältä tiekartta muttei vielä rahoitusesityksiä

Suomessa tulee aloittaa kansallinen jatkuvan oppimisen uudistus, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä. Toimenpiteiksi työryhmä ehdottaa muun muassa työikäisen väestön systemaattista osaamisen kartoittamista sekä koulutus- ja uraohjauksen tehostamista.

02.05.2019 Uutinen
Koulutukselle kansallinen tasa-arvo-ohjelma? Poliitikot sanovat kyllä!

Tasa-arvon viestikapula siirtyi ystävänpäivänä eduskuntapuolueille. OAJ:n liikkeelle laittamaa viestikapulaa kuljettaneet järjestöt ja yritykset vaativat koulutuksen tasa-arvon vahvistamista tulevassa hallitusohjelmassa.

15.02.2019 Uutinen
Kielletty kysymys: Mikä sinusta tulee isona?

Educan avajaispaneelissa kysyttiin, haluatko olla tulevaisuuden osaaja vai menneisyyden vanki.

25.01.2019 Uutinen
Jokaisen päivän on oltava ihmisoikeuksien päivä

Tänään maanantaina YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus täyttää 70 vuotta. Joulukuun 10. päivä 1948, Pariisissa allekirjoitettiin asiakirja, jolla on ollut iso vaikutus myös omaan elämäämme. Julistus oli periaatteellisesti erittäin suuri askel, mutta maailma ei ole tässäkään suhteessa vielä valmis.

10.12.2018 Blogi
OAJ ehdottaa lukiodiplomia vaihtoehdoksi viidennelle pakolliselle yo-aineelle

OAJ puoltaa hallituksen esitystä uudeksi ylioppilastutkintolaiksi. Järjestö kuitenkin esittää, että viidennen pakollisen aineen voisi korvata taito- ja taideaineiden lukiodiplomilla.

29.11.2018 Uutinen
Yliopistosta kriittinen vastavoima

Jos yliopisto alistetaan palvelemaan ulkopuolelta asetettuja tavoitteita, hukataan Janne Saarikiven mielestä yliopiston mahdollisuudet toimia yhteiskunnallisen kehityksen kriittisenä tarkastelijana.

16.11.2018 Uutinen
Perttu Pölönen: Kouluihin tarvitaan kysymysten vallankumous

Perustellut omat ajatukset ja inhimilliset taidot vievät tulevaisuudessa pitkälle, pohtii monitaituri Perttu Pölönen. Tulevaisuuden tiedoista ja taidoista puhutaan myös ensi kesän Suomen Areenassa, jonka pääyhteistyökumppani OAJ on.

22.08.2018 Uutinen
Koulutus ratkaisee!

Ihmiskuntaa uhkaavat globaalit ongelmat, kuten ilmastonmuutos, puhtaan veden loppuminen ja alati kasvava energian tarve. Myös Suomi on uudenlaisten haasteiden edessä.

21.08.2018 Blogi
”Sivistys on kykyä asettua toisen saappaisiin” – katso koko Suomi Areena -keskustelu

Sivistyksen määrittely ei ole yksinkertaista, mutta ainakin siihen kuuluu se, että osaa kuunnella muita ja asettua näiden asemaan. Tätä mieltä olivat OAJ:n ja Porin sivistystoimen järjestämään keskusteluun osallistuneet. Huolena oli, että puhe sivistyksestä hautautuu työelämävetoisen osaamis- ja tehokkuusajattelun alle.

17.07.2018 Uutinen