• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ammattikorkeakoulutus"

OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset 2019: Suomi on nostettava tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi

Kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen edunvalvojana OAJ julkaisee omat tiede- ja innovaatiopolitiikan tavoitteensa ja linjauksensa. Haluamme korostaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen omaleimaista ja toisiaan tukevaa toimintaa, joka vahvistaa yhteiskuntaamme ja osaamistamme eri puolella maata, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset on laaja kokonaisuus teemoja tutki¬muksen ja kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edellytysten vahvistamiseksi sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Näitä tavoitteita haluamme edistää yhdessä eri tahojen – niin poliittisten päättäjien kuin korkeakoulu- ja tiedepoliittisten toimijoidenkin – kanssa.

23.05.2019 Julkaisu
Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.

21.05.2019 Blogi
OAJ, Arene ja Sivista: Amkit tarjoavat ratkaisuja osaajapulaan – rahoitus saatava kuntoon

Ammattikorkeakoulut tarjoavat ratkaisuja osaajapulaan, yritysten innovaatiotoimintaan ja työssä olevien osaamisen päivittämiseen, mutta rahoitus on nostettava suunnitelmallisesti lähelle tasoa, jolla se oli vuosikymmenen alussa. Näin viestivät Sivistystyönantajat, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene sekä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

17.05.2019 Uutinen
Yritystukia ohjattava koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen

Yritystuet muodostavat merkittäviä rahavirtoja kansantaloudessamme. Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan valtion talousarviossa on noin miljardi suoria yritystukia ja kolme miljardia erilaisia verotukia yrityksille.

29.04.2019 Blogi
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
Innovatiivinen toimintaympäristö antaa moninaisia osaamissyötteitä

Suomeen on muodostunut ja muodostumassa osaamiskeskittymiä, joissa ammattikorkeakoulujen, yliopistojen, toisen asteen oppilaitosten, tutkimuslaitosten ja työelämän erilainen osaaminen keskittyy vaikuttaviksi kokonaisuuksiksi.

26.03.2019 Blogi
Koulutuksesta leikattu 2 miljardia – kansa haluaa suunnan muuttuvan

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut kovalla kädellä koulutuksen rahoitusta. Kansa haluaa rahoituskäyrien kääntyvän ylöspäin, selviää Taloustutkimuksen kyselystä.

25.03.2019 Uutinen
6 tapaa, joilla koulutuksesta on leikattu – ja miksi sen pitää loppua

Koulutuksesta on leikattu yli 2 miljardia euroa vuosina 2012–2019. Leikkausten vuoksi opetustunteja on vähennetty, opettajia irtisanottu ja opetusryhmiä suurennettu.

22.03.2019 Blogi
Laiton irtisanominen tuli kalliiksi – SAMK joutuu maksamaan lähes 200 000 euroa

Opettajan laiton irtisanominen kävi kalliiksi Satakunnan ammattikorkeakoululle. Vaasan hovioikeus määräsi Samkin maksamaan opettajalle korvauksena 21 kuukauden palkan. OAJ:n johtavan lakimiehen mukaan vaikuttaa siltä, että Samkissa on unohdettu työelämän pelisäännöt.

07.03.2019 Uutinen
Rahoitusmallit kaipaavat uutta ajattelua ja korkeakoulut luottamusta

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitusmallit hyväksyttiin tämän vuoden alussa ja ne tulevat voimaan vuonna 2021. Korkeakoulut ovat ryhtyneet suuntaamaan toimintaansa uuden mallin mukaiseksi.

01.03.2019 Blogi