• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ammattikorkeakoulutus"

Koulutukseen panostaminen on työllisyysteko

Onneksi hallituksella riitti kanttia pitää kiinni yhdestä hallitusohjelmansa tärkeimmistä hallitusohjelmansa kirjauksista: koulutuksen vahvistamisesta. Panostukset koulutukseen ovat panostuksia elämän laatuun, osaamiseen, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouteen. Ne ovat panostuksia tulevaisuuteen, Olli Luukkainen kirjoittaa.

30.04.2021 Blogi
Koulutuspoliittinen selonteko annettu: Pallo on nyt eduskunnalla

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle koulutuspoliittisen selonteon. Nyt eduskunnan on otettava kantaa, millaista tulevaisuutta koulutuksella, kasvatuksella ja tutkimuksella halutaan rakentaa. OAJ:n mielestä selonteossa on erittäin hyviä tavoitteita, mutta päätöksentekijät punnitaan siinä, onko heillä valmiutta sitoutua toimiin niiden saavuttamiseksi.

08.04.2021 Uutinen
OAJ, Arene, Samok ja Sivista: Oppimisen tarpeet koulutuspolitiikan keskiöön kehysriihessä

Opiskelijoiden ja oppimisen tarpeet on nostettava keskiöön hallituksen kehysriihen linjauksissa. Samalla on varmistettava, että ammattikorkeakouluilla on ennakoitava ja pitkäjänteinen rahoitus opiskelijoiden hyvinvoinnista ja laajenevista opiskelijamääristä huolehtimiseen, esittävät ammattikorkeakouluja sekä niiden henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat OAJ, Arene, Samok ja Sivista.

06.04.2021 Uutinen
Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
OAJ:n viestit puoliväliriiheen: Opettajien ja esihenkilöiden uupuminen edellyttää toimia, koulutuksen rahoitus saatava kasvu-uralle

Pitkittynyt poikkeustilanne on kiristänyt opettajien ja esihenkilöiden jaksamisen äärirajoille. OAJ odottaa huhtikuun puoliväliriihestä päätöksiä, joilla työssäjaksamista voidaan tukea ja parantaa.

17.03.2021 Näkemys
Lisäresursseja nyt!

Opetushenkilöstö pyörittää päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten arkea koronapandemian keskellä. Opettamisen ja kasvattamisen arkea kuormittaa myös ylimääräiset koronan tuomat tehtävät. Tilanteen helpottamiseksi on otettava kaikki ratkaisuideat käyttöön.

10.03.2021 Blogi
Vuoden koulutusvaikuttajaksi valittiin jokainen suomalainen opettaja – poikkeusolot ovat korostaneet ammattitaitoa

OAJ:n hallitus on myöntänyt Vuoden koulutusvaikuttaja 2020 -tunnustuksen suomalaisille opettajille. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen julkaisi tunnustuksen saajan verkossa järjestetyillä Educa-messuilla.

30.01.2021 Uutinen
Ministeri Saarikko Educassa: Korkeakoulujen kehittämisessä pitää kuunnella korkeakouluissa työskenteleviä

Korkeakouluihin kohdistuu suuria yhteiskunnallisia odotuksia, ja tärkeä avain niihin vastaamiseksi on henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan korkeakoulujen kehittämisessä tulisi kuulla enemmän korkeakouluja ja niiden henkilöstöä.

29.01.2021 Uutinen
OAJ vaatii: Koulutuksen rahoitus nostettava Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle

Koulutuspoliittisessa selonteossa on linjattava Suomen koulutuksen rahoituksen nostamisesta muiden Pohjoismaiden tasolle. OAJ vaatii myös, että opettajien ja esihenkilöiden osaamista on jatkuvasti kehitettävä, ja takeena osaamisesta ovat korkeat kelpoisuusvaatimukset. OAJ antoi lausuntonsa selonteon luonnoksesta perjantaina. Eduskunnan käsittelyyn selonteko menee lähiviikkoina.

22.01.2021 Uutinen
Educa verkossa, poimi tärpit: Miten korkeakoulut vastaavat odotuksiin, mitä koulutusvienti tarkoittaa henkilöstölle?

Korkeakoulut ovat yhteiskunnan kasvavien odotusten kohteena, mutta miten odotuksiin vastataan? Tätä pohditaan Educa verkossa -tapahtuman webinaarissa 29.1. Webinaarin toisessa osiossa pureudutaan koulutusvientiin.

13.01.2021 Uutinen