• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ammattikorkeakoulutus"

Jatkuvan oppimisen uudistus sai linjaukset – OAJ: Tutkinto on vastaisuudessakin tärkeä pohja

Kansanedustajista koostunut parlamentaarinen ryhmä ministeri Li Anderssonin johdolla on tehnyt linjaukset jatkuvan oppimisen uudistamiseksi. Uudistuksessa on tavoitteena jatkuvan oppimisen pitkäjänteinen, systemaattinen kehittäminen työikäisen väestön osaamistason ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

17.12.2020 Uutinen
OAJ vaatii miljardiluokan panostuksia koulutukseen, selonteon luonnoksessa rahoituksesta uupuu konkretia

OAJ pitää selonteossa annettavia lupauksia Suomen tulevaisuuden investoinneista kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen ympäripyöreinä. Rahoituslinjausten ottamista myös siirretään tulevaisuuteen.

10.12.2020 Uutinen
Miksi ammattikorkeakoulut eivät palkkaa opettajia?

Ammattikorkeakoulujen opettajamäärä on laskenut, ja yhä pienempi opettajajoukko opettaa yhä isompaa määrää opiskelijoita. Tähän on oltava erityisen painavat syyt. Mitkä ne voisivat olla?

08.12.2020 Blogi
Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
Poikkeusaika kuormittaa korkeakouluväkeä – vastaa kyselyyn ja auta puuttumaan epäkohtiin

Koronan vaikutukset korkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin puhuttivat Yliopistopäivillä. Parhaillaan käynnissä on Digiä ja keitaita -kysely, jolla kootaan korkeakoulujen henkilöstön kokemuksia kehittämistyön ja edunvalvonnan tueksi.

03.12.2020 Uutinen
OAJ lähtee vahvistamaan opettajuuden arvostusta – ”Yhdessä pystymme vaikka mihin”

OAJ käynnistää ensi vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajuuden arvostusta. Järjestö haluaa havahduttaa suomalaisia siihen, miten tärkeää OAJ:n jäsenten tekemä työ on koko yhteiskunnalle. Koko OAJ-yhteisön toivotaan innostuvan mukaan jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

19.11.2020 Uutinen
Kohti maailmanmestaruutta

Miten Suomi pärjää kansainvälisesti, jos koulutusjärjestelmiä verrataan koulutukseen panostamisen, varhaiskasvatuksen ja korkeakoulututkintojen suorittaneiden osalta?

18.11.2020 Blogi
OAJ  vaatii 2 miljardin euron palauttamista koulutukseen ja kuntien määrän karsimista

OAJ vaatii, että helmikuussa eduskunnalle annettavassa koulutuspoliittisessa selonteossa eduskuntapuolueet sitoutuvat nostamaan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen rahoitusta vähintään 2 miljardilla eurolla sekä kuntien määrän karsimista noin sataan.

03.10.2020 Uutinen
Ammatillisen koulutuksen opettajaresurssit turvattava budjettiriihessä

OAJ edellyttää, että hallitus turvaa ammatillisen koulutuksen opettajaresurssit hallitusohjelman mukaisesti. Maan hallitus neuvottelee ensi vuoden talousarvioesityksestä 14.–16.9.

10.09.2020 Tiedote
OAJ:n jäsenkyselyt auttoivat koronatukipaketin saamisessa – “Jokainen vastaus on arvokas”

OAJ on koronaepidemian ajan seurannut opetustyön sujumista ja jäsentensä jaksamista jäsenkyselyillä. Vastaukset antavat arvokasta tukea OAJ:n vaikuttamistyöhön. Kyselyllä oli merkitystä muun muassa siinä, että hallitukselta saatiin tukipaketti poikkeusoloista johtuvien vaikutusten tasaamiseen koulutuksessa. Tänä syksynä OAJ selvittää kyselyillä vielä muun muassa ammatillisten opettajien ja korkeakouluissa työskentelevien näkemyksiä.

08.09.2020 Uutinen