• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "JUKO"

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

14.02.2022 Uutinen
Nyt mitataan työn arvoa

Kevään sopimusneuvottelukierroksella julkisen sektorin työntekijöiden on saatava palkkakehitykseen suunnanmuutos. Tämä onnistuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan palkkaohjelman avulla.

03.02.2022 Blogi
JUKO irtisanoi kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset

Neuvottelujärjestö JUKO on tänään irtisanonut kaikki kunta-alan sopimukset. Näin se samalla vahvisti OAJ:n hallituksen loppuvuodesta 2021 tekemän päätöksen OAJ:n jäseniä koskevien työ- ja virkaehtosopimusten irtisanomisesta.

11.01.2022 Uutinen
OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa

Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) tavoittelee tulevissa sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa, joka mahdollistaisi parannukset opettajien palkkoihin ja muihin työehtoihin.

09.12.2021 Uutinen
Löydä sopimuksesi!

Ensi keväänä OAJ neuvottelee jäsentensä virka- ja työehtosopimuksista työnantajapuolen kanssa. Mutta minkä kaikkien sopimusten neuvotteluista OAJ vastaa?

27.10.2021 Uutinen
Kuka päättää neuvottelutavoitteista?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. OAJ lyö neuvottelutavoitteensa lukkoon joulukuussa. Miten kärkitavoitteet syntyvät?

30.09.2021 Uutinen
OAJ:n hallitus hyväksyi varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron

OAJ:n hallitus on hyväksynyt varhaiskasvatuksen sopimusalasiirron kunnan yleisestä työ- ja virkaehtosopimuksesta (kvtes) opetusalan työ- ja virkaehtosopimukseen (ovtes). Sopimusalasiirto tarkoittaa sitä, että kelpoiset varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat siirtyvät ovtes:iin.

04.06.2021 Uutinen
OAJ ja Tieteentekijät perustavat yhteisen yhdistyksen tiivistämään yliopistosektorin edunvalvontaa

Akavalaiset ammattiliitot OAJ ja Tieteentekijät perustavat yhteisen järjestön, Tiede ja Opetus ry:n. Sen on tarkoitus edistää ja vahvistaa yliopistojen tutkimus- ja opetushenkilöstön ja muiden asiantuntijoiden edunvalvontaa sekä tiivistää entisestään yliopistojen akavalaisen keskiryhmän yhteistyötä.

27.05.2021 Tiedote
OAJ tukee Akavan esitystä sovittelujärjestelmän uudistamisesta

Työmarkkina- ja sovittelujärjestelmän uudistaminen tukisi työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita nykyistä enemmän ja antaisi valtakunnansovittelijan toimistolle mahdollisuuden tukea neuvottelijoita ennen neuvottelutilanteen kriisiytymistä.

18.02.2021 Uutinen