• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "JUKO"

Sopimukseton tila alkaa – palkka ja työehdot pysyvät ennallaan

Kunta-alan pääsopijajärjestöt pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun kunnan jumiutuneen neuvottelutilanteen ratkaisemiseksi. Järjestöt eivät päässeet sopuun tänään päättyvien virka- ja työehtosopimusten jatkosta. Keskiviikkona alkava sopimukseton tila koskee 76 500 OAJ:n jäsentä. Valtakunnansovittelijan johtaman sovittelun odotetaan alkavan jo lähipäivinä.

31.03.2020 Uutinen
Kunta-alan neuvottelut katkesivat

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet. Syynä neuvottelujen katkeamiseen ovat Jukon mukaan Tehyn ja Superin esittämät epärealistiset vaatimukset yli kymmenen prosentin palkankorotuksista.

19.03.2020 Uutinen
JUKO esittää 10 kuukauden sopimusta ja yleisen linjan palkankorotuksia

Työmarkkina- ja koronatilannetta illansuussa käsitelleet JUKOn puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja ehdottavat, että julkisaloille neuvotellaan enimmillään kymmenen kuukauden mittaiset sopimukset, joissa palkankorotukset vastaavat jo sovittua yleistä linjaa.

16.03.2020 Uutinen
OAJ:n valtuusto ylimääräiseen kokoukseen – tavoitteena vauhdittaa neuvotteluja

OAJ on kutsunut järjestön valtuuston ylimääräiseen kokoukseen. Tavoitteena on päättää toimista, joilla vauhditetaan työmarkkinaneuvotteluja.

11.03.2020 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia lakosta. Sivua päivitetään aina tilanteen mukaan. Jos et löydä täältä etsimääsi tietoa, ota yhteys lakkovahti@oaj.fi

06.03.2020 Sisältösivu
Juko jätti tavoitteensa kuntatyönantajalle

Kunta-alan neuvottelut jatkuivat 12.2. pääneuvotteluryhmän tapaamisella. – JUKO ja muut pääsopijajärjestöt jättivät tavoitteensa KT Kuntatyönantajille. Myös KT jätti omat tavoitteensa, OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo.

12.02.2020 Uutinen
Kaikki opettajat samaan sopimukseen – ”Se on nyt tehtävä”

Kunnissa työskentelevillä opettajilla on oma sopimus, ovtes. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat kuitenkin sopimuksen ulkopuolella. OAJ pyrkii neuvotteluissa saamaan heidät vihdoin yhteiseen opettajien sopimukseen.

04.02.2020 Uutinen
Neuvotteluasetelmat entisellään

Julkisen sektorin ja vahvasti julkisrahoitteisten sektoreiden palkansaajia koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat koko rintamalla käynnistyneet. Alku on ollut hyvin perinteinen, neuvotteluaikatauluja on soviteltu, edellisen sopimuksen teon jälkeen toiminnassa olleiden työryhmien tuloksia arvioitu ja periaatteellisia kysymyksiä nostettu neuvottelupöytään. Tarkempien sopimustavoitteiden vaihtamisen aika on helmikuun alkupuolella.

04.02.2020 Blogi
Kikyt pois ja työhyvinvointi kuntoon myös valtion oppilaitoksissa

Nykyinen valtion virka- ja työehtosopimus sekä tarkentavat sopimukset ovat voimassa maaliskuun loppuun asti. Valtion osalta OAJ neuvottelee opettajia koskevat tarkentavat virkaehtosopimukset, valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen taas JUKO. Niitä koskevat neuvottelut alkoivat tammikuussa.

03.02.2020 Blogi
Kaikki OAJ:n jäseniä koskevat sopimukset irtisanottu

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat tänään irtisanoneet kaikki jäseniään koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Irtisanomisten myötä myös päätös työajan 24 tunnin pidennyksestä on irtisanottu, toteaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

29.01.2020 Uutinen