• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Eläkkeeltä töihin palannut voi hakea vuosilisät takautuvasti

Vuosisidonnaisia lisiä voi vaatia maksettavaksi takautuvasti vuodesta 2018 lähtien.

02.03.2021 Uutinen
OAJ tukee Akavan esitystä sovittelujärjestelmän uudistamisesta

Työmarkkina- ja sovittelujärjestelmän uudistaminen tukisi työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita nykyistä enemmän ja antaisi valtakunnansovittelijan toimistolle mahdollisuuden tukea neuvottelijoita ennen neuvottelutilanteen kriisiytymistä.

18.02.2021 Uutinen
Järjestelyerillä ei osteta työaikaa

Kuntien järjestelyvaraeräneuvottelujen paikallinen sopiminen on käynnissä. OAJ muistuttaa, että rahaa ei ole tarkoitus käyttää työajan ostamiseen, vaan erät on kohdennettava palkkausjärjestelmän kehittämiseen.

12.02.2021 Uutinen
Liikenneopettajien palkkoja alentava sopimuskikkailu ei kannattanut, ministeriön tulkinta voitto OAJ:lle

KT Kuntatyönantajat siirsivät Ylä-Savon ammattiopiston liikenneopettajia halvemman työehtosopimuksen piiriin vedoten työnkuvaan. Kiista ratkesi opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tulkintaan, jonka perusteella liikenneopettajat ovat opettajien virka- ja työehtosopimuksen eivätkä yleisen kunnallisen sopimuksen piirissä.

01.02.2021 Uutinen
Sopimuskaudella neuvotellaan työryhmissä

Sopimusneuvottelujen jälkeen alakohtaiset työryhmät jatkavat sovittavien asioiden valmistelua seuraaviin neuvotteluihin. Miten työryhmät muodostuvat ja ketkä niissä tekevät päätöksiä?

14.01.2021 Uutinen
Sopimusalasiirto yhdenmukaistaa varhaiskasvatuksen opettajien asemaa

Siirto mahdollistaa paremmat neuvottelulähtökohdat varhaiskasvatuksen opettajien asioista tulevaisuudessa. Sopimussiirron piiriin kuuluvat kaikki varhaiskasvatuksen opettajiksi pätevät, koulutustaustasta riippumatta.

11.12.2020 Uutinen
Työriitojen sovittelujärjestelmä kaipaa uudistamista

Juuri julkaistun Akava Worksin selvityksen mukaan työriitojen sovittelujärjestelmä kaipaa uudistamista. Kehitystarpeet liittyvät sovitteluinstituution vahvistamiseen, sovittelijoiden määrään lisäämiseen, heidän osaamiseensa sekä mahdollisuuteen olla mukana neuvotteluissa jo ennen ristiriitojen syntymistä.

29.09.2020 Uutinen
Sopimukset valmiina – mitä sitten tehtäisiin?

Vaikka sopimukset saatiin pitkän ja vaikean neuvottelukierroksen jälkeen neuvoteltua, työ ei lopu siihen. Kaikesta ei neuvottelujen kuluessa päästä yhteisymmärrykseen, joten yhteisiä näkemyksiä haetaan työryhmistä, jotka käynnistyvät syyskuun aikana, kirjoittaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

16.09.2020 Blogi
Tätä tarkoittavat yleisen linjan palkankorotukset opetusalalla

Monet jäsenet ovat kyselleet, eivätkö opettajat saaneetkaan ns. yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, kun yleiskorotukset ja myös paikallinen erä jäivät monilla opettajaryhmillä pienemmiksi kuin kunnan yleisessä KVTES-sopimuksessa. Yksiselitteinen vastaus on: kyllä saivat.

09.06.2020 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettaja sopimusalasiirrosta: ”Tätä on odotettu pitkään”

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät opettajasopimuksen eli OVTES:n piiriin vuonna 2021. Varhaiskasvatuksen opettaja Susanna Jauhiainen iloitsee OAJ:n vuosia tavoitteleman siirron onnistumisesta neuvotteluissa. Hänestä asia on merkityksellinen niin työn arvostuksen kuin palkkauksenkin kannalta.

28.05.2020 Uutinen