• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Miksi OAJ haluaa palkkaohjelman?

OAJ tavoittelee yleistä tasoa olevien palkankorotusten lisäksi useampivuotista palkkaohjelmaa, jolla korotetaan naisvaltaisten koulutettujen alojen palkkatasoa. Miksi OAJ tällaista vaatii?

17.02.2020 Blogi
Juko jätti tavoitteensa kuntatyönantajalle

Kunta-alan neuvottelut jatkuivat 12.2. pääneuvotteluryhmän tapaamisella. – JUKO ja muut pääsopijajärjestöt jättivät tavoitteensa KT Kuntatyönantajille. Myös KT jätti omat tavoitteensa, OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo.

12.02.2020 Uutinen
Kaikki opettajat samaan sopimukseen – ”Se on nyt tehtävä”

Kunnissa työskentelevillä opettajilla on oma sopimus, ovtes. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat kuitenkin sopimuksen ulkopuolella. OAJ pyrkii neuvotteluissa saamaan heidät vihdoin yhteiseen opettajien sopimukseen.

04.02.2020 Uutinen
Neuvotteluasetelmat entisellään

Julkisen sektorin ja vahvasti julkisrahoitteisten sektoreiden palkansaajia koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat koko rintamalla käynnistyneet. Alku on ollut hyvin perinteinen, neuvotteluaikatauluja on soviteltu, edellisen sopimuksen teon jälkeen toiminnassa olleiden työryhmien tuloksia arvioitu ja periaatteellisia kysymyksiä nostettu neuvottelupöytään. Tarkempien sopimustavoitteiden vaihtamisen aika on helmikuun alkupuolella.

04.02.2020 Blogi
Sopimusneuvottelujen tilanne

Löydät sopimuskohtaisen neuvotteluseurannan tältä sivulta.

03.02.2020 Sisältösivu
Pohjoisen alueasiamiehet seuraavat neuvotteluja odottavaisina

Pohjois-Suomessa seurataan rauhallisin mielin opetusalan sopimusneuvotteluja. Näin kertoivat OPI-päivien OAJ-osastolla Oulussa päivystäneet kokeneet alueasiamiehet Ville Tertsunen ja Marko Bohm.

01.02.2020 Uutinen
Virka- ja työehtosopimukset ovat edelleen voimassa

OAJ ja JUKO irtisanoivat eilen kaikki niiden neuvotteluvastuulla olevat virka- ja työehtosopimukset. Nykyisiä sopimuksia sovelletaan kuitenkin siihen saakka, kunnes uusista sopimuksista on sovittu ja ne astuvat voimaan.

30.01.2020 Uutinen
Kaikki OAJ:n jäseniä koskevat sopimukset irtisanottu

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat tänään irtisanoneet kaikki jäseniään koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Irtisanomisten myötä myös päätös työajan 24 tunnin pidennyksestä on irtisanottu, toteaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

29.01.2020 Uutinen
Työmarkkinapomot nokikkain Educassa – seuraa keskustelua suorana!

Mitä voi odottaa julkisen sektorin neuvotteluista? Kuinka käy kikyn, palkkojen ja opetustyön arvostuksen? Tuleeko lakkokevät? Työnantajajohtajat ja OAJ:n edustajat kohtaavat tuhatpäisen messuyleisön edessä Educa-messuilla lauantaina 25.1. klo 11.30–13.00.

25.01.2020 Uutinen
Miksi julkiselle sektorille tarvitaan palkkaohjelma? Katso video

Miksi OAJ ja Juko tavoittelevat sopimusneuvotteluissa palkkaohjelmaa julkiselle sektorille ja mitä se tarkoittaisi? Olli Luukkainen avaa palkkaohjelman tarkoitusta videolla.

21.01.2020 Uutinen