• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

”Tavoitteena reilu ja oikeudenmukainen sopimus” – kunta-alan neuvottelut starttaavat

Tänään alkavat kunta-alan sopimusneuvottelut. OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt on myös julkisten alojen palkansaajien aika päästä mukaan, kun kakkua jaetaan.

14.01.2020 Uutinen
Edessä on erittäin merkityksellinen työmarkkinavuosi

Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä! Maailma jatkaa vuodenvaihteen jälkeenkin hyvin pitkälti entistä eloaan ja menoaan. Uusi päivä, uusi viikko, uusi kuukausi ja uusi vuosi tuovat aina kuitenkin mukanaan myös jotain uutta – uusia asioita, tilanteita ja mahdollisuuksia.

07.01.2020 Blogi
Helsinki nostaa palkkoja – varhaiskasvatuksen opettajille lisää rahaa

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat ja varhaiskasvatuksen erityisopettajat saavat toisenkin palkankorotuksen. Kuukausipalkka nousee aiemmin sovitun 175 euron lisäksi 46 euroa. Pääluottamusmies Merja Winterin mielestä Helsingin päätös on hyvä startti palkkaohjelmalle.

13.12.2019 Uutinen
OAJ tavoittelemaan palkkaohjelmaa, sopimusalasiirtoa ja kiky-tuntien poistoa

Opetusalan Ammattijärjestö tavoittelee naisvaltaisten koulutettujen alojen palkkaohjelmaa, joka ulottuisi useammalle sopimuskaudelle. OAJ haluaa myös varhaiskasvatuksen opettajat samaan sopimukseen muiden kunta-alan opettajien kanssa. Lisäksi järjestö haluaa eroon kiky-tunneista.

11.12.2019 Tiedote
Jäsenen puolesta työskennellään jatkuvasti

Työmarkkinasyksy – tai kohta -joulu – käy kuumana, vaikka neuvottelukierros on vasta aluillaan. Toki Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton kiista on muhinut jo pitkään, mutta kysymyksessä on kuitenkin vasta työmarkkinakierroksen päänavaus.

09.12.2019 Blogi
Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.

18.11.2019 Blogi
Vaikuttaako käräjäoikeuden tuomio kiky-työajasta OAJ:n jäseniin? Lakimies vastaa

Tällä viikolla on puhuttanut käräjäoikeuden tuomio, jonka mukaan kiky-sopimuksella ei voi pidentää työntekijän työsopimukseen kirjattua työaikaa. Voiko päätöstä soveltaa myös OAJ:n jäseniin? OAJ:n johtava lakimies vastaa.

08.11.2019 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajavaltuutetut koolla – LTOL:stä tuli VOL!

LTOL:n valtuutetut kokoontuivat tänään syysvaltuustoon. Liiton nimi on nyt historiaa, sillä LTOL:stä tuli VOL.

25.10.2019 Uutinen
Katsaus tilastoihin: Kenen palkka on noussut eniten ja mistä erot johtuvat?

Helsingin Sanomat julkaisi pari viikkoa sitten vertailun eri palkansaajaryhmien palkkakehityksestä. Lehden juttu herätti OAJ:n jäsenten keskuudessa keskustelua eri opettajaryhmien ansiokehityksen eroista. OAJ:n ekonomisti Mika Väisänen avaa blogikirjoituksessaan ansiokehitykseen vaikuttavia tekijöitä hieman tarkemmin.

26.09.2019 Blogi
Nyt on työnantajan vuoro osoittaa arvostusta varhaiskasvatuksen opettajille

Julkisuudessa varhaiskasvatuksen opettajien työn merkityksestä puhutaan paljon, ja päättäjät osoittavat arvostavansa osaavia opettajia jo muutenkin kuin juhlapuheissa. Seuraavaksi on työnantajan vuoro tehdä osuutensa, jotta arvostus näkyy myös opettajien pankkitilillä.

21.09.2019 Blogi