• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Peukkuja ja tsemppipuhetta suomalaisilta – työnantajilta monenlaista painostusta

Keitänkö teille kahvit? Kauramaidolla vai ilman? Helsinkiläisen Vartiokylän ala-asteen lakkovahdit aluksi hieman hämmentyivät, kun tuiki tuntematon lähitalon asukas huikkasi kysymyksensä ja palasi hetken päästä täysi kori tarjottavaa käsivarrellaan.   

05.05.2022 Uutinen
Nyt on palkankorotusten aika – lakkolaiset kokoontuivat toreille Turussa ja Espoossa

Kunta-alan lakon toisena päivänä järjestettiin Turussa mielenosoituskulkue ja Espoossa toritapahtuma.

04.05.2022 Uutinen
Opetusministeri tapasi lakkovahteja – ”Meitä pitää kuunnella ja ottaa viestimme tosissaan”

Opetusministeri Li Andersson tapasi Helsingissä lakkovahteja. Lakkovahtien viesti opetusministerille oli selvä: opettajia pitää kuunnella, kun koulutusta kehitetään, ja rahoitus ja työolot pitää saada pysyvästi paremmalle tasolle. Opetusministerin mukaan hänellä ja muilla päättäjillä on suuri vastuu tehdä työtä opettajien ja koko koulutuskentän hyväksi.

03.05.2022 Uutinen
Miksi olet lakossa – opettajat 10 paikkakunnalta kertovat

Tänään lähes 23 000 opettajaa on lakossa. OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa palkkaohjelmaa ja parannuksia opettajien työoloihin. Koko kevään kestäneissä neuvotteluissa ei ole syntynyt ratkaisua, ja siksi lakko alkoi.

03.05.2022 Uutinen
Yli 20 000 opettajaa lakossa – tässä eri kaupunkien lakkotapahtumat

Tiistaina 3.5. alkaa 10 kaupungissa suurlakko, jossa on mukana yli 20 000 OAJ:n jäsentä. Lakko näkyy ja kuuluu myös katukuvassa. OAJ:n puheenjohtaja muistuttaa, että lakolla tavoitellaan sopimusta, joka turvaisi opettajan ammatin vetovoiman ja estäisi korkeasti koulutettuja opettajia vaihtamasta muille aloille. Tästä hyötyy koko Suomi. Tutustu eri kaupunkien tapahtumiin ja osoita tukesi lakossa oleville!

02.05.2022 Uutinen
Lakkoviikko alkaa – kunnan sovintoehdotuksesta ei tietoa

Kunta-alan työriitaa ratkoneen sovittelulautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen ilmoitti 28.4., ettei lautakunnalla ollut edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle. Ilmoitus tarkoitti, että JUKOn, JHL:n ja Jytyn lakot toteutuvat 3.–9. toukokuuta.

02.05.2022 Uutinen
Sovittelulautakunnalta ei vielä ratkaisua kunta-alan työriitaan – ensi viikon lakot toteutuvat

Ennakkotiedoista poiketen kunta-alan työriitaa selvittänyt sovittelulautakunta ei antanut sovintoehdotustaan tällä viikolla, vaan jatkaa työtään ratkaisun löytämiseksi. Tämä tarkoittaa, että kunta-alan laaja lakko alkaa ensi viikolla.

28.04.2022 Uutinen
10 kaupungin lakko uhkaa viikon kuluttua – miten tähän on jouduttu?

Tasan viikon kuluttua tiistaina alkaa koko kunta-alan laaja lakko, jos sopimusratkaisua ei sitä ennen synny. Lakossa 10:ssä eri kaupungissa olisi 22 000 OAJ:n jäsentä. Yhteensä lakko koskee 81 000:tä kunta-alan ammattilaista.

26.04.2022 Uutinen
Sovitteluprosessit jatkuvat kunta-alalla ja yksityisellä opetusalalla

Kunta-alan osapuolet jatkoivat viikonloppuna neuvotteluja sovittelulautakunnan toimeksiannon mukaisesti. Osapuolet jättivät omat vastauksensa sovittelulautakunnalle lauantaina. Myös yksityisellä opetusalalla sovittelua jatkettiin viime viikolla. On vaikea ennustaa, missä vaiheessa ratkaisuja voisi olla luvassa.

25.04.2022 Uutinen
Lakko/sopimuslive Sauna-keskustelufoorumilla

Tule mukaan Saunan lakkoliveen, jossa aiheena kunta-alan ja yksityisen opetusalan tiistaina 3.5. alkavat lakot.

25.04.2022 Tapahtuma