• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

OAJ selvitti: suomalaisten mielestä opettajat ansaitsevat satojen eurojen palkankorotukset

OAJ:n vaatimus opetusalan palkkatason korjaamisesta palkkaohjelman avulla saa tukea tuoreesta Taloustutkimuksen palkkakyselystä.

27.01.2022 Uutinen
Mitä yleinen linja tarkoittaa sopimuskorotuksissa?

OAJ:n jäsenten työehtosopimuksia koskevat sopimusneuvottelut alkoivat tammikuussa kunta-alan neuvotteluilla. Sopimusneuvotteluiden yhteydessä puhutaan usein yleisen linjan sopimuskorotuksista, mitä se käytännössä tarkoittaa?

21.01.2022 Uutinen
Kunnan opettajien sopimukset päättyvät helmikuun lopussa

Voi kuulostaa dramaattiselta, kun totean, että neuvottelujärjestö JUKO irtisanoi OAJ:n jäseniä koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Kyseessä on kuitenkin normaali toimenpide, joka toteutetaan aina sopimuskauden lähestyessä loppuaan. Sopimusten irtisanomisella varmistetaan sopimusten päättyminen ja neuvottelujen alkaminen.

18.01.2022 Blogi
Palkoista ja työehdoista sovitaan kohta

OAJ on valmis parin vuoden välein toistuvaan urakkaan. Tulevissa sopimusneuvotteluissa on etuna se, että opetusala on järjestäytynyt yhteen työntekijäjärjestöön. Opettajia kuunnellaan.

12.01.2022 Uutinen
JUKO irtisanoi kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset

Neuvottelujärjestö JUKO on tänään irtisanonut kaikki kunta-alan sopimukset. Näin se samalla vahvisti OAJ:n hallituksen loppuvuodesta 2021 tekemän päätöksen OAJ:n jäseniä koskevien työ- ja virkaehtosopimusten irtisanomisesta.

11.01.2022 Uutinen
Mikä ihmeen palkkaohjelma?

OAJ tavoittelee tulevissa sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa, joka mahdollistaisi parannukset opettajien palkkoihin ja muihin työehtoihin. Mikä palkkaohjelma on ja mitä sillä tarkoitetaan?

10.01.2022 Uutinen
H-hetki lähestyy

Tulevien sopimusneuvottelujen tavoitteita on valmisteltu pitkään ja hartaasti. Jäsenten näkemyksiä kuultiin hallituksen jäsenilloissa ja niitä selvitettiin myös laajalla jäsenkyselyllä ja Sauna-keskustelualustan avulla. Tavoitevalmistelua koordinoi OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta järjestön hallituksen tiukassa ohjauksessa. Lopulliset päätökset tavoitteista teki hallitus viime viikolla. Tältä osin kaikki on siis vain ”tekemistä vaille” valmista.

16.12.2021 Blogi
OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa

Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) tavoittelee tulevissa sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa, joka mahdollistaisi parannukset opettajien palkkoihin ja muihin työehtoihin.

09.12.2021 Uutinen
Neuvottelutavoitteilla on hintansa

Sopimusneuvottelut ovat palikkapeliä, jossa erikokoisille tavoitteille on laskettuna oma hintansa. Peliä pelataan kustannusraamissa, joka on sovittu yhdessä työnantajapuolen kanssa.

24.11.2021 Uutinen
Löydä sopimuksesi!

Ensi keväänä OAJ neuvottelee jäsentensä virka- ja työehtosopimuksista työnantajapuolen kanssa. Mutta minkä kaikkien sopimusten neuvotteluista OAJ vastaa?

27.10.2021 Uutinen