• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Varhaiskasvatuksen opettaja sopimusalasiirrosta: ”Tätä on odotettu pitkään”

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät opettajasopimuksen eli OVTES:n piiriin vuonna 2021. Varhaiskasvatuksen opettaja Susanna Jauhiainen iloitsee OAJ:n vuosia tavoitteleman siirron onnistumisesta neuvotteluissa. Hänestä asia on merkityksellinen niin työn arvostuksen kuin palkkauksenkin kannalta.

28.05.2020 Uutinen
Opetusalan sopimus varmistui – yhdenvertaisuus lisääntyy, kikyt historiaan

Kiky-tunnit poistuvat, ammatillisten opettajien vuosityöaikaan saatiin parannusta ja peruskoulun luokanopettajien alkupalkkoihin korotus. OAJ:n hallitus hyväksyi yli 60 000 OAJ:n jäsentä koskevan kunnallisen opetusalan virka- ja työehtosopimuksen torstaina.

28.05.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajat siirretään  OVTESiin  –  Opettajille yleisen tason korotukset ja  kikyt  pois

OAJ:n  monikymmenvuotinen tavoite  varhaiskasvatuksen opettajien siirrosta opetusalan sopimukseen toteutuu.  Kunta-alan  neuvotteluosapuolet hyväksyivät tänään torstaina KVTES-sopimuksen, joka sisältää 23 kuukautta voimassa olevan virka- ja työehtosopimuksen,  yleisen tason palkankorotukset ja  kiky-tuntien poistamisen. Myös palkkaohjelma saatiin alkuun.

28.05.2020 Uutinen
Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos pitkän väännön jälkeen

Koko kevään jatkuneet kunta-alan sopimusneuvottelut saivat tänään positiivisen käänteen, kun pääsopijaosapuolet pääsivät sopuun KT Kuntatyönantajien antamasta sopimustarjouksesta. Varsinaisen KVTES-sopimuksen lopullisen kohtalon ratkaisevat kuitenkin vasta sopimusneuvotteluihin osallistuneiden järjestöjen hallinnot huomenna torstaina.

27.05.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan taas pääsopijoiden kesken huomenna tiistaina. Tänään OAJ ja KT käyvät läpi opetusalan OVTES-sopimusta. Siinä OAJ:llä on kynnyskysymyksenä esimerkiksi eräät ammatillisten opettajien sopimusmääräykset, joihin on saatava parannusta.

25.05.2020 Uutinen
OAJ odottaa KT:ltä toimia – Sopimuksen pitää syntyä nopeasti

Kunta-alan ja Avaintyönantajien sopimusneuvottelut ovat jatkuneet tiiviinä tällä viikolla, ja seuraavat neuvotteluyhteydet on sovittu ensi viikon alkuun. Molempien alojen ratkaisujen pitää syntyä viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa tai ne siirtyvät syksyyn.

20.05.2020 Uutinen
Kunta-alan neuvottelut jatkuivat järjestökohtaisilla neuvotteluilla

Kunta-alan sopimusneuvottelut jatkuivat tänään järjestökohtaisilla keskusteluilla, jossa työnantaja kävi läpi tilannetta erikseen jokaisen pääsopijajärjestön kanssa. Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat kaikkien kesken keskiviikkona.

18.05.2020 Uutinen
Tässä totuus vappuaattona kaatuneesta sopimuksesta – valtakunnansovittelija julkaisi KVTES-esityksensä

Valtakunnansovittelijan viime viikon ratkaisuesitys sisälsi 23 kuukautta voimassa olevan virka- ja työehtosopimuksen, samat yleisen tason palkankorotukset kuin muillakin sopimusaloilla ja kiky-tuntien poistamisen. Lisäksi varhaiskasvatuksen opettajien siirto opetusalan sopimukseen olisi toteutunut.

04.05.2020 Uutinen
Huomenna ratkaisun päivä – kynnyskysymyksenä vuosityöajan parantaminen

Huomenna ratkeaa, saadaanko kunta-alalle sopimukset. Opettajien OVTESiä ja lääkäreiden LS-sopimusta sekä tekniikan alan TS-sopimusta neuvotellaan edelleen. OVTESissa kynnyskysymyksenä OAJ:lle on ammatillisen vuosityöajan kehittäminen. Jos se ei onnistu, voi ratkaisu jäädä syntymättä.

29.04.2020 Uutinen
Kunta-alan sopimus ratkeaa vappuaattona – valtakunnansovittelijalle vastaukset kello 12:een mennessä

Valtakunnansovittelija antoi maanantaina ratkaisuesityksensä kunta-alan virka- ja työehtosopimukseksi. Vastauksia hän odottaa neuvotteluosapuolilta vappuaattoon 30.4. klo 12:een mennessä.  

27.04.2020 Uutinen