• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Ei anneta koronan repiä oppimiseen kuilua – Opettaja auttaa jokaista

Koulutus on yhteiskuntamme tärkein voimavara. Poikkeusoloissakin opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin tekevät parhaansa, että osaaminen säilyy. Ilman osaajia emme pärjää, eikä ilman opettajia ole osaajia.

20.04.2020 Näkemys
Luukkainen: OAJ etsii yhä sopimusratkaisua – pahimmillaan sovittelun solmut voivat johtaa lakkosyksyyn

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO hakevat edelleen sopimusratkaisua vähintään huhtikuun loppuun mennessä, vaikka kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten sovittelua käydään melko takkuisissa tunnelmissa. Ratkaisu ei ole yksin OAJ:n ja JUKOn käsissä, vaan pahimmillaan jatkoneuvottelut ja uudet sopimusratkaisut siirtyvät syksyyn. Silloin lakot ovat hyvin todennäköisiä myös opetusalalla.

17.04.2020 Uutinen
Sopimusalakysymykset vaikeuttavat kunta-alan ratkaisun löytymistä – ”Suurin ongelma ei ole työnantaja”

OAJ:ssä ja Jukossa tehdään koko ajan töitä jäsenten hyväksi, ja aika näyttää, milloin kunta-alan sopimukset syntyvät. Olli Luukkainen avaa videolla jäsenille neuvottelujen tilannetta ja sitä, mikä vaikeuttaa nyt eniten varhaiskasvatuksen opettajien saamista opettajasopimukseen.

08.04.2020 Uutinen
Kunta-alan sovittelu käynnistyi – mitä sovittelu tarkoittaa?

Kunnan pääsopijajärjestöt päättivät eilen pyytää valtakunnansovittelijan apua jumiutuneisiin kunnan pääpöydän neuvotteluihin. Sovittelu alkoi jo keskiviikkoaamuna.

01.04.2020 Uutinen
Sopimukseton tila alkaa – palkka ja työehdot pysyvät ennallaan

Kunta-alan pääsopijajärjestöt pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun kunnan jumiutuneen neuvottelutilanteen ratkaisemiseksi. Järjestöt eivät päässeet sopuun tänään päättyvien virka- ja työehtosopimusten jatkosta. Keskiviikkona alkava sopimukseton tila koskee 76 500 OAJ:n jäsentä. Valtakunnansovittelijan johtaman sovittelun odotetaan alkavan jo lähipäivinä.

31.03.2020 Uutinen
Opettajien tavoitteet jumissa – kunta-alan neuvottelupöydässä ei edellytyksiä sopimiselle

Lähes kolme kuukautta kestäneet neuvottelut kunta-alalla päättyivät tuloksettomina ja ratkaisua haetaan jatkossa valtakunnansovittelijan johdolla. Yli 76 000 OAJ:n jäsentä on ilman sopimusta 1. huhtikuuta alkaen.

31.03.2020 Tiedote
OAJ:n neuvottelutavoitteet pysyvät koronakriisistä huolimatta

OAJ:n saatua yksityisen opetusalan ja yliopiston sopimusneuvottelut maaliin, katseet kohdistuvat jälleen kuntasektorin neuvotteluihin, jotka lyhyen katkon jälkeen jatkuivat tällä viikolla. Myös neuvottelut yksityisissä päiväkodeissa työskentelevien varhaiskasvatuksen opettajien osalta ovat käynnissä.

28.03.2020 Uutinen
Kunta-alan neuvottelut jatkuvat – ratkaisua ei vielä näköpiirissä

Viime viikolla keskeytyneitä kunta-alan pääneuvotteluita on jatkettu tiistaista lähtien, mutta neuvottelutulokseen pääsemiseen on vielä matkaa. Yksityisen opetusalan ja aikuiskoulutuskeskusten neuvottelutulosten syntymistä OAJ:n puheenjohtaja pitää hyvänä asiana.

25.03.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat – kunta-ala otti aikalisän

Vaikka kunta-alan sopimusneuvottelut keskeytyivät, muiden sopimusalojen neuvotteluja jatketaan. OAJ:n neuvottelijat jatkavat työtään neuvottelujen parissa myös viikonloppuna.

20.03.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut kiristyvät

Sopimuksien päättyminen on enää reilun puolentoista viikon päässä. Tunnelma alkaa tiivistyä, nyt myös joissain neuvottelupöydissä kiristyä.

20.03.2020 Blogi