• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Jäsenen puolesta työskennellään jatkuvasti

Työmarkkinasyksy – tai kohta -joulu – käy kuumana, vaikka neuvottelukierros on vasta aluillaan. Toki Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton kiista on muhinut jo pitkään, mutta kysymyksessä on kuitenkin vasta työmarkkinakierroksen päänavaus.

09.12.2019 Blogi
Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.

18.11.2019 Blogi
OAJ:n valtuusto tenttasi hallitusta vuosityöajasta

Ammatillisen koulutuksen vuosityöaikasopimus ja perusopetuksen vuosityöaikakokeilu nousivat jo viime keväänä valtuuston keskusteluissa isosti esille. Samat aiheet puhuttavat edelleen. OAJ:n hallitus sai kyselytunnilla vastattavakseen lukuisia vuosityöaikaa koskevia kysymyksiä.

14.11.2019 Uutinen
Vaikuttaako käräjäoikeuden tuomio kiky-työajasta OAJ:n jäseniin? Lakimies vastaa

Tällä viikolla on puhuttanut käräjäoikeuden tuomio, jonka mukaan kiky-sopimuksella ei voi pidentää työntekijän työsopimukseen kirjattua työaikaa. Voiko päätöstä soveltaa myös OAJ:n jäseniin? OAJ:n johtava lakimies vastaa.

08.11.2019 Uutinen
Lukion uusi ops julki – OAJ: toimeenpanoon tarvitaan tukea ja työrauhaa

Opetushallitus on julkaissut lukion uudet opetussuunnitelman perusteet. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso korostaa, että nyt on tärkeää antaa opettajille aikaa, tukea ja työrauhaa uudistuksen toteuttamiseen.

07.11.2019 Uutinen
Hei opettaja ja esimies: Sinä riität!

Kuinka opettaja oppisi tyytymään siihen, että tekee työnsä riittävän hyvin? Entä miten rehtori tai muu alan esimies selviytyy erilaisten työtehtävien ja odotusten ristitulessa, kun samalla pitäisi sammuttaa tulipaloja? OAJ:n työhyvinvointityöryhmän Marja Hänninen-Helin ja Markku Tikkanen tuovat blogitekstissään näkökulmaa opettajien ja esimiesten jaksamiseen.

31.10.2019 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettajavaltuutetut koolla – LTOL:stä tuli VOL!

LTOL:n valtuutetut kokoontuivat tänään syysvaltuustoon. Liiton nimi on nyt historiaa, sillä LTOL:stä tuli VOL.

25.10.2019 Uutinen
Työsuojeluvaltuutettu: Työmäärän kasvusta puhutaan, nyt tarvitaan tekoja työn rajaamiseen

Pedagogisten järjestöjen syysseminaarissa tartutaan koulutuspoliittisten kysymysten lisäksi laajasti työhyvinvointiin. Seminaariin osallistuva työsuojeluvaltuutettu Hanna Näremaa-Perälä kokosi vinkit, miten tarttua työkuormitukseen kouluissa.

25.10.2019 Uutinen
OAJ valmis riitauttamaan ammattiopiston sopimusshoppailun

OAJ ei hyväksy Ylä-Savon ammattiopiston päätöstä siirtää liikenneopettajia halvemman sopimuksen piiriin. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan järjestö vie asian tarvittaessa työtuomioistuimen ratkaistavaksi.

10.10.2019 Uutinen
Miten käyttää tet-harjoittelussa vapautuvat tunnit? OAJ:n vinkit opettajille!

Työelämään tutustumisen takia vapautuvat oppitunnit on pidettävä heti pois, sanoo virka- ja työehtosopimus, joka ei tunne tuntipankkeja. Siitä, mihin tunnit käytetään, opettajat sopivat yhdessä rehtorin kanssa, kertoo OAJ:n työmarkkina-asiamies Anneli Vainik.

02.10.2019 Uutinen