• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Katsaus tilastoihin: Kenen palkka on noussut eniten ja mistä erot johtuvat?

Helsingin Sanomat julkaisi pari viikkoa sitten vertailun eri palkansaajaryhmien palkkakehityksestä. Lehden juttu herätti OAJ:n jäsenten keskuudessa keskustelua eri opettajaryhmien ansiokehityksen eroista. OAJ:n ekonomisti Mika Väisänen avaa blogikirjoituksessaan ansiokehitykseen vaikuttavia tekijöitä hieman tarkemmin.

26.09.2019 Blogi
OAJ:n jäsenillat starttaavat – sopimusneuvotteluista ja strategiasta puhutaan ympäri Suomen!

Syksyllä OAJ:n hallituksen jäsenet ovat mukana eri puolilla Suomea jäsenilloissa, joissa keskustellaan sopimusneuvotteluista ja OAJ:n uudistuvasta strategiasta. Katso, milloin jäseniltoja järjestetään omalla alueellasi, ja tule mukaan!

17.09.2019 Uutinen
OAJ pitää Lapset puheeksi -menetelmää ongelmallisena – ”opettajat eivät halua turhaa byrokratiaa”

Mieli ry on antanut kouluttajilleen väärää tietoa siitä, mitä mieltä OAJ on Lapset puheeksi -menetelmästä. OAJ:n koulutusasiainpäällikkö korostaa, että ylimääräistä paperityötä ja lainsäädännön kanssa päällekkäisiä toimintatapoja ei kouluihin kaivata.

05.09.2019 Uutinen
Vipu auttaa rajaamaan työtä – seuraa työaikaasi ja osallistu arvontaan!

Erityisluokanopettaja Mari Nurmi on jo pari vuotta seurannut työaikaansa Vipu-sovelluksella. Sen ansiosta hän sai neuvoteltua itselleen korvauksen ylitunneista, kun ys-aika oli paukkumassa yli. Elokuussa Vipua käyttävät voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona rentouttava viikonloppuloma.

05.08.2019 Uutinen
Lomarahan laskentaperuste säilynyt ennallaan

Ovtes-sopimuksessa lomarahan perustana on opettajan varsinainen palkka ilman työajan ylityksiä. Laskentatapa on sama opetusvelvollisuustyöajassa ja vuosityöajassa. Vuosityöaikaan tänä lukuvuonna siirtyneiden ammatillisten opettajien lomaraha on edellisvuotta pienempi. Vuoden kokonaisansiot eivät kuitenkaan laske, mikäli työmäärä on ennallaan.

14.06.2019 Uutinen
Alavus korvauksiin laittomista määräaikaisuuksista

Alavus joutuu maksamaan erityisluokanopettajalle korvauksia kahdesta laittomasta määräaikaisuudesta. OAJ:n lakimiehen mielestä kuntien kannattaisi satsata rekrytointiosaamiseen, jotta laittomuudet saataisiin kitkettyä.  

04.06.2019 Uutinen
Lukion erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan syksystä lähtien

Kunnallisissa lukioissa työskentelevät erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan ensi elokuusta alkaen. Lisäksi erityisopettajilla on mahdollisuus työskennellä opetusvelvollisuustyöajassa. Uusi sopimus ei vaikuta muihin lukiossa työskenteleviin opettajiin. Erityisopettaja Heli Ketovuori näkee vuosityöajassa positiivisia mahdollisuuksia, kunhan muutoksessa huomioidaan erityisopettajien työn luonne.

22.05.2019 Uutinen
Rovaniemi ketjutti laittomasti – korvauksia opettajalle ja OAJ:lle

Rovaniemen kaupunki joutuu maksamaan korvauksia opettajalle, jota roikotettiin vuosikausia pätkätöissä, vaikka työ oli pysyvää. Lisäksi Rovaniemi määrättiin korvaamaan OAJ:lle oikeudenkäyntikuluja.

03.04.2019 Uutinen
Hallinto-oikeus: Kunta muutti lainvastaisesti opettajan virantoimituspaikkaa

Kunta muutti työnjohto-oikeudella opettajan virantoimituspaikkaa. Hallinto-oikeus katsoi, että kunnan päätös oli lainvastainen, koska opettajalla olisi pitänyt olla oikeus hakea muutosta päätökseen.

28.03.2019 Uutinen
Valmistautuminen seuraavalle neuvottelukierrokselle alkoi – jäsen voi ehdottaa tavoitteita

Työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa vielä reilun vuoden, mutta tavoiteasettelu seuraaviin sopimusneuvotteluihin on jo alkanut. OAJ:n jäsen voi esittää kehitysehdotuksia omalle yhdistykselleen.

08.02.2019 Uutinen