• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Tunnustelu kunta-alan sopimuksen aikaansaamiseksi jatkuu

Viime viikolla hylätyksi tullut kunta-alan sovintoehdotus saattaa sittenkin muodostaa pohjan kunta-alan opettajien palkkaratkaisuksi. Sovittelulautakunnan ehdotukset hyväksyneet JUKO, JAU ja työnantajien KT ovat jatkaneet tunnustelua keskenään.

16.05.2022 Uutinen
Kunta-alalle ehdolla palkkaohjelma – sovittelulautakunta julkaisi ehdotuksensa

Kunta-alalle tulee viisivuotinen palkkaohjelma, jos sovittelulautakunnan tänään antama sovintoehdotus hyväksytään. Sopimuskauden pituus olisi kolme vuotta.

10.05.2022 Uutinen
Lakot päättyvät tällä viikolla – sovittelut jatkuvat

Kunta-alan viikon kestänyt lakko päättyy tämän päivän jälkeen. Yksityisen opetusalan lakko jatkuu vielä Helsingissä 15 yksityiskoulussa huomenna. Sovittelulautakunta ilmoitti viime perjantaina jättävänsä sovintoehdotuksensa huomenna.

09.05.2022 Uutinen
Nyt! Nyt! Nyt!

Kunta-alan lakkomarssi ja -tapahtuma Palkkapäivä #2 keräsi sankoin joukoin opetusalan henkilöstöä ja muita kunta-alan työntekijöitä yhteen vaatimaan parempia työoloja ja palkkoja.

06.05.2022 Uutinen
Lakot päättyvät 9. ja 10.5. – sovintoehdotus tulossa tiistaina

Kunta-alan työriitaa sovitteleva lautakunta antaa sovintoehdotuksensa ensi tiistaina. OAJ ottaa kantaa sovintoehdotukseen omalta osaltaan mahdollisimman pian sen jälkeen. Kunta-alan lakon viimeinen päivä on 9.5.

06.05.2022 Uutinen
Peukkuja ja tsemppipuhetta suomalaisilta – työnantajilta monenlaista painostusta

Keitänkö teille kahvit? Kauramaidolla vai ilman? Helsinkiläisen Vartiokylän ala-asteen lakkovahdit aluksi hieman hämmentyivät, kun tuiki tuntematon lähitalon asukas huikkasi kysymyksensä ja palasi hetken päästä täysi kori tarjottavaa käsivarrellaan.   

05.05.2022 Uutinen
Nyt on palkankorotusten aika – lakkolaiset kokoontuivat toreille Turussa ja Espoossa

Kunta-alan lakon toisena päivänä järjestettiin Turussa mielenosoituskulkue ja Espoossa toritapahtuma.

04.05.2022 Uutinen
Opetusministeri tapasi lakkovahteja – ”Meitä pitää kuunnella ja ottaa viestimme tosissaan”

Opetusministeri Li Andersson tapasi Helsingissä lakkovahteja. Lakkovahtien viesti opetusministerille oli selvä: opettajia pitää kuunnella, kun koulutusta kehitetään, ja rahoitus ja työolot pitää saada pysyvästi paremmalle tasolle. Opetusministerin mukaan hänellä ja muilla päättäjillä on suuri vastuu tehdä työtä opettajien ja koko koulutuskentän hyväksi.

03.05.2022 Uutinen
Miksi olet lakossa – opettajat 10 paikkakunnalta kertovat

Tänään lähes 23 000 opettajaa on lakossa. OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa palkkaohjelmaa ja parannuksia opettajien työoloihin. Koko kevään kestäneissä neuvotteluissa ei ole syntynyt ratkaisua, ja siksi lakko alkoi.

03.05.2022 Uutinen
Yli 20 000 opettajaa lakossa – tässä eri kaupunkien lakkotapahtumat

Tiistaina 3.5. alkaa 10 kaupungissa suurlakko, jossa on mukana yli 20 000 OAJ:n jäsentä. Lakko näkyy ja kuuluu myös katukuvassa. OAJ:n puheenjohtaja muistuttaa, että lakolla tavoitellaan sopimusta, joka turvaisi opettajan ammatin vetovoiman ja estäisi korkeasti koulutettuja opettajia vaihtamasta muille aloille. Tästä hyötyy koko Suomi. Tutustu eri kaupunkien tapahtumiin ja osoita tukesi lakossa oleville!

02.05.2022 Uutinen