• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Lakkoviikko alkaa – kunnan sovintoehdotuksesta ei tietoa

Kunta-alan työriitaa ratkoneen sovittelulautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen ilmoitti 28.4., ettei lautakunnalla ollut edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle. Ilmoitus tarkoitti, että JUKOn, JHL:n ja Jytyn lakot toteutuvat 3.–9. toukokuuta.

02.05.2022 Uutinen
Sovittelulautakunnalta ei vielä ratkaisua kunta-alan työriitaan – ensi viikon lakot toteutuvat

Ennakkotiedoista poiketen kunta-alan työriitaa selvittänyt sovittelulautakunta ei antanut sovintoehdotustaan tällä viikolla, vaan jatkaa työtään ratkaisun löytämiseksi. Tämä tarkoittaa, että kunta-alan laaja lakko alkaa ensi viikolla.

28.04.2022 Uutinen
10 kaupungin lakko uhkaa viikon kuluttua – miten tähän on jouduttu?

Tasan viikon kuluttua tiistaina alkaa koko kunta-alan laaja lakko, jos sopimusratkaisua ei sitä ennen synny. Lakossa 10:ssä eri kaupungissa olisi 22 000 OAJ:n jäsentä. Yhteensä lakko koskee 81 000:tä kunta-alan ammattilaista.

26.04.2022 Uutinen
Sovitteluprosessit jatkuvat kunta-alalla ja yksityisellä opetusalalla

Kunta-alan osapuolet jatkoivat viikonloppuna neuvotteluja sovittelulautakunnan toimeksiannon mukaisesti. Osapuolet jättivät omat vastauksensa sovittelulautakunnalle lauantaina. Myös yksityisellä opetusalalla sovittelua jatkettiin viime viikolla. On vaikea ennustaa, missä vaiheessa ratkaisuja voisi olla luvassa.

25.04.2022 Uutinen
Lakko/sopimuslive Sauna-keskustelufoorumilla

Tule mukaan Saunan lakkoliveen, jossa aiheena kunta-alan ja yksityisen opetusalan tiistaina 3.5. alkavat lakot.

25.04.2022 Tapahtuma
Tampereen OAJ-väki näytti päättäväisyyttään lakkopäivänä: Haemme kohtuutta työehtoihin!

Kevätaurinkoisen Tampereen ensimmäisenä lakkopäivänä 12.4. tehtiin mitä ilmeisimmin lakkovahti-innokkuuden Suomen ennätys. Esimerkiksi Tesoman koululla oli sata ja päiväkodilla 20 lakkovahtia. Lakkovahteja riitti pienienkin yksikköjen edustalle.

12.04.2022 Uutinen
Neljäs ylityö- ja vuoronvaihtokielto kunta-alan OAJ:läisille

Kunta-alalla tulee voimaan neljäs koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto maanantaina 18.4. Kielto on voimassa toistaiseksi. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

12.04.2022 Uutinen
Opettajillako isot palkat? Kolme opettajaa kertoo palkkansa ja haastaa kollegat mukaan

Osan mielissä elää sitkeästi mielikuvat opettajien isoista palkoista ja lyhyistä työpäivistä. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen. Kolme opettajaa kertoo, mitä palkasta jää verojen jälkeen käteen. He haastavat myös kollegansa mukaan.

11.04.2022 Uutinen
Kunta-alan toinen lakkoviikko alkaa, katso tapahtumat Tampereella ja Kuopiossa

Kunta-alan opettajien toinen lakkoviikko alkaa huomenna Tampereella ja Kuopiossa. Kaksipäiväinen lakko koskettaa yhteensä 4 500 opettajaa.

11.04.2022 Uutinen
Kuntaneuvotteluihin harvinainen sovittelulautakunta

Valtakunnansovittelija esitti työ- ja elinkeinoministeriölle, että kunta-alan työmarkkinakiistan ratkomiseksi perustetaan erillinen sovittelulautakunta. Ministeri Tuula Haatainen päätti perustaa lautakunnan perjantaina 8.4.

07.04.2022 Uutinen