Tuloksia haulle "Kiusaaminen"
Lasten ja nuorten väkivallan lisääntyminen on yhteiskunnallinen ongelma, jota koulut eivät pysty yksin ratkaisemaan. Toimivalla yhteistyöllä ja riittävillä resursseilla on mahdollista tarttua lasten ja nuorten ongelmiin ajoissa ja saada apua ennen tilanteen pahenemista.
25.11.2022 UutinenOAJ kannattaa esitettyä yhdenvertaisuuslain muuttamista siten, että yhdenvertaisuussuunnittelu ja yhdenvertaisuuden edistäminen laajenee koskemaan myös varhaiskasvatuksen järjestäjiä ja palveluntuottajia.
02.06.2022 LausuntoOAJ osallistui torstaina 17.2. eduskunnan lakivaliokunnan järjestämään julkiseen kuulemiseen kansalaisaloitteesta, joka vaati koulukiusaamisen kirjaamista rikoslakiin. OAJ ei kannata koulukiusaamisen kirjaamista rikokseksi. Se muuttaisi koulun henkilökunnan roolin kiusaamiseen puuttumisessa entistä epäselvemmäksi. Poliisitutkinnat myös kestävät pitkään, vaikka kiusaamisessa tarvitaan välitöntä puuttumista. Rikosvastuu alkaa 15-vuotiaana ja rikosten selvittäminen kuuluu poliisille.
17.02.2022 LausuntoOpetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.
16.02.2022 UutinenOAJ tekee kahden vuoden välein opetusalan työolobarometrin, jossa selvitetään opetusalan ammattilaisten työhyvinvointia, työoloja ja turvallisuutta. Kysely on lähetetty satunnaisotannalla 8 000 OAJ:n ja FSL:n jäsenelle viime viikolla.
26.11.2021 UutinenHallitus esittää perusopetuslakiin, lukiolakiin ja ammatillisesta koulutuksesta annettuun lakiin muutoksia, jotka koskevat oppijan velvollisuuksia sekä rehtorin ja opettajien kurinpitotoimivaltaa. OAJ pitää hyvänä muun muassa sitä, että kiusaaminen kielletään lailla ja että lapsen edun ensisijaisuudesta opetusta järjestettäessä säädetään.
04.06.2021 LausuntoKiusaaminen on arkipäivän rikkaruoho. Sen poistamiseen ei ole taikasauvaa, vaan sen ehkäiseminen vaatii jatkuvaa kitkemistä. Tämä on yhteinen tehtävä, eikä vastuuta pidä sälyttää vain koululle, kirjoittaa luokanopettaja ja erityisopettaja Sirkku Ingervo Painava sana -blogissa.
14.04.2021 BlogiSosiaalisessa mediassa on jälleen noussut esille vihapuhetta yksittäisiä opettajia kohtaan. OAJ on havainnut opettajiin kohdistuvien paineiden ja vihapuheen vain lisääntyvän koronan jatkumisen myötä. Näin ei saa olla. Opettajat, rehtorit, päiväkodinjohtajat ovat tärkeä ja yhteiskuntaa kannatteleva osa erityisesti näin korona-aikana. Ilman opetusalan ammattilaisia ei yhteiskunta pyöri.
05.02.2021 BlogiOpettaja voi joutua kiusatuksi työnsä vuoksi sosiaalisessa mediassa tai saada huoltajilta tai oppilailta epäasiallisia viestejä.
05.02.2021 SisältösivuOpiskelijan sosiaalisessa mediassa julkaisema video sai opettajan pelkäämään henkilökohtaisen turvallisuutensa puolesta.
18.12.2020 Uutinen