• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Mitä sinun työhyvinvointiisi kuuluu?

Millainen työpäiväsi oli? Miten palaudut työstä? Poikkeusoloissa palautuminen voi olla erityisen haastavaa, jos työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy.

24.02.2021 Blogi
Uuden työntekijän perehdytysmalli -huoneentaulu

Laadukas perehdytys on työhyvinvoinnin ja turvallisuuden perusta. OAJ on laatinut huoneentaulun uuden työntekijän perehdyttämisestä. Voit tulostaa sen huoneentauluksi. Päivitetty versio.

18.02.2021 Julkaisu
Työsuojeluvaltuutetut mukaan koronaryhmiin

Korona toi uudet haasteet myös työsuojeluun. Työsuojelun yhteistoiminta on koko työpaikan yhteinen asia ja sen puutteisiin on suhtauduttava vakavasti.

17.02.2021 Uutinen
OAJ kannattaa muutosta laittoman uhkauksen syyteoikeuteen

Opetusalan ammattilaiset kohtaavat yhä enemmän työhönsä liittyvää uhkailua ja maalittamista. OAJ kannattaa rikoslain muuttamista niin, että laiton uhkaus tulisi tietyissä tapauksissa virallisen syytteen alaiseksi.

09.02.2021 Uutinen
Uupumista vastaan

Jos kyyniset ajatukset alkavat vallata tilaa mielestä, on hyvä pysähtyä. Mieti, mikä sinua kannattelee työelämässä? Kun arkinen työ kuluttaa voimat loppuun, on aika nostaa asia esille oman esihenkilön kanssa.

27.01.2021 Blogi
5 messutärppiä työhyvinvointiin

Valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. Virtuaalisilla ohjelmalavoilla on tarjolla monipuolinen kattaus kasvatuksen ja koulutuksen ajankohtaisasiaa. Tässä viisi vinkkiä työhyvinvoinnin aiheisiin.

21.01.2021 Uutinen
Työuupuneet opettajat kantavat huolta etäopetuksen eriarvoistavasta vaikutuksesta

Psykologi Katariina Salmela-Aron tuore tutkimus kertoo opettajien jaksamisesta korona-aikana. Eriasteisesta työuupumuksesta kärsii yli 70 prosenttia vastaajista.

04.01.2021 Uutinen
Opetusalan henkilöstö on työuupumuksen partaalla

Opettajien työuupumus on pahentunut syksyn aikana. Tämä näkyy erityisesti alueilla, joissa koronatilanne on leviämisvaiheessa. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan koronatilanteen pitkittyminen, jatkuva muutokseen varautuminen sekä huoli omasta ja läheisten terveydestä kuormittavat opettajia.

17.12.2020 Uutinen
Työhyvinvointirahaston haku aukeaa maaliskuun alusta

OAJ:n perustaman työhyvinvointirahaston tukea voi hakea 1.3.2021 lähtien. Painopiste on hankkeissa, joiden avulla työhyvinvointi kehittyy laadullisesti ja mitattavasti niin, että se hyödyttää työntekijää ja työyhteisöä mahdollisimman laajasti.

17.12.2020 Uutinen
Lasten oikeuksien toteutumisen edellytys on terveet opettajat 

Korona-aika on tuottanut epätasa-arvoa sulkemalla kouluja ja asettanut näin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat entistä heikompaan asemaan. OAJ:n solidaarisuustyön kokonaisuudesta vastaava järjestöpäällikkö Jenni Arnkil iloitsee Unicefin ja muiden kansainvälisten järjestöjen eilisistä kannanotoista, joissa vaaditaan opettajille koronarokotetta ensimmäisten joukossa, jotta lasten tulevaisuus voidaan turvata.

16.12.2020 Uutinen