• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Juko vetoaa työnantajiin: käsillä on työssäjaksamisen hätätila

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko vetoaa työnantajiin, jotta koronalisä ja henkilöstön jaksamisen nostettaisiin paikallisen sopimisen ytimeen.

14.12.2020 Uutinen
Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
Korona on lisännyt valtavasti esihenkilöiden työkuormaa

Päiväkodinjohtajien ja rehtoreiden työmäärä on kasvanut koronan myötä entisestään. Tämä on vaikuttanut merkittävästi heidän työinnostukseensa sekä lisännyt uupumusta. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii blogissaan työnantajia puuttumaan tilanteeseen ja palkkaamaan lisää apulaisjohtajia ja -rehtoreita.

03.12.2020 Blogi
Työterveyslaitokselta koronaohjeet päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin – Työnantaja vastaa työntekijöiden turvallisuudesta

Ohjeiden tavoite on ohjata varhaiskasvatuksen ja opetusalan työyhteisöjä toimimaan turvallisesti ja määrittämään mahdolliset riskit koronaviruksen varalta.

01.12.2020 Uutinen
Osoita tukesi opettajalle

Opetusalan työolobarometrin 2019 mukaan opettajat kokevat työssään väkivaltaa tai sen uhkaa aiempaa enemmän. Pelkkä opettajien vahva motivaatio työhön ei riitä, vaan arvostus ja työolot on saatava kuntoon, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick.

27.11.2020 Blogi
Vastuu työpaikan koronatoimista kuuluu työnantajalle

Korona keskustelutti myös OAJ:n valtuustossa, joka kokoontui tänään toista päivää etäkokouksessaan. OAJ:n valtuutettu Sari Aksberg haluaa muistuttaa työnantajien vastuusta opettajien suojaamisessa tartunnoilta.

19.11.2020 Uutinen
Korona voi sairastuttaa myös ilman tartuntaa

Rehtoreiden työtaakka ja alaisten määrä on suuri poikkeusoloista huolimatta. Miten jatkuville palkattomille ylitöille saadaan stoppi, ja tuki työssä jaksamiselle kohdalleen, pohtii blogikirjoituksessaan OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

12.11.2020 Blogi
OAJ vaatii THL:ltä vastauksia – Opetuksen arki pitää ottaa huomioon koronaohjeissa

OAJ haluaa, että THL selkiyttää ohjeitaan epidemian hoitamisesta. Mahdollisimman pikaiset ja yksiselitteiset ohjeet päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin ovat tarpeen, jotta niissä pystytään parhailla mahdollisilla tavoilla suojelemaan oppilaita ja henkilökuntaa koronatartunnalta ja estämään siten myös jatkotartuntoja.

11.11.2020 Tiedote
Työn henkinen kuormittavuus kasvanut erityisesti opetusalalla

Akava Works selvitti vuoden 2020 syyskuussa, kuinka akavalaisten työn teon tavat ja työn kognitiivinen kuormitus ovat muuttuneet verrattuna koronapandemiaa edeltäneeseen aikaan. Eri toimialojen välillä on havaittavissa merkittäviä eroja työn kuormittavuuden muutoksissa.

11.11.2020 Blogi
Päiväkotien johtajat haluavat tukea työsuhdeasioihin

Yksityisten päiväkotien johtajat kaipaavat tukea työsuhdeasioihin ja liiketoimintaan. OAJ vaatii työnantajia hoitamaan varhaiskasvatuslaissa säädetyn täydennyskoulutusvelvoitteensa ja huolehtimaan lähijohdon riittävästä osaamisesta.

11.11.2020 Uutinen