• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Akava Worksin selvitys: Korona lisäsi opetusalan työn kuormittavuutta

Korona-aika on kuormittanut erityisen paljon OAJ:n jäseniä. Opetusalalla korostuivat erityisesti työmäärän lisääntyminen sekä kiireen ja keskeytysten kasvu.

02.11.2020 Uutinen
Saa klikata!

OAJ tekee jäsenilleen erilaisia kyselyitä, joista yksi Fiilismittari. Sen avulla selvitetään jäsenten hyvinvointia. Vastauksia käytetään esimerkiksi työsuojelukoulutusten suunnittelussa. Fiilismittari kaipaa lisää vastaajia ja erityisasiantuntija Sari Melkko kehottaa blogissaan jäseniä klikkaamaan itsensä Fiilismittariin ja vastaamaan viikkokysymyksiin.

02.11.2020 Blogi
Opettaja, josta tuli valmentaja – Markku Kanerva haluaa opettajien työn vaativuuden näkyvän palkassa

Markku Kanerva innostui valmentamisesta opettamisen kautta. Opettajankoulutuksesta saamillaan työkaluilla hän luotsaa nyt miesten jalkapallomaajoukkuetta. Opettajien työssäjaksamisesta hän on huolissaan ja toivoo, että työn vaativuus ja opettajien osaaminen näkyisivät myös palkassa.

30.10.2020 Uutinen
OAJ:ltä tunnustus Markku Kanervalle: ”Opettajankoulutus antoi valmiuksia valmentamiseen”

Opettajataustainen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sai tänään OAJ:ltä tunnustuksen liikunnan hyväksi tekemästään työstä. Kanervan mukaan opettajan ja valmentajan työssä on paljon yhteistä.

28.10.2020 Uutinen
Jäsen, mikä on sinun työhyvinvointitekosi?

Miten sinä satsaat työhyvinvointiisi? Jaa oma työhyvinvointiasi parantava vinkki, josta voisi olla apua muillekin, ja voita Academy of Brainin verkkovalmennuslisenssi. Osallistumisaika loppuu 31.10.

27.10.2020 Uutinen
Hae Kiila-kuntoutukseen

KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa työkykyä ja tukea pysymistä työelämässä. KIILA-kuntoutus voi olla sinulle sopivaa kuntoutusta, jos sairaus vaikeuttaa työskentelyäsi, olet jo saanut apua työterveyshuollosta ja työpaikalta, mutta se ei tunnu riittävän, tarvitset asiantuntija-apua ammatillisiin ja työhyvinvointiin liittyviin asioihin sekä terveyteen ja elämänhallintaan.

23.10.2020 Sisältösivu
Työhyvinvointirahaston ensimmäinen hakukierros ensi keväänä

OAJ:n valtuusto päätti työhyvinvointirahaston perustamisesta elokuussa. Oman rahaston avulla OAJ haluaa konkreettisesti auttaa jäseniään työelämässä. Ensimmäistä hakukierrosta ja hakuohjeita valmistellaan parhaillaan.

22.10.2020 Uutinen
Päiväkotien johtajat kaipaavat lisäkoulutusta – pedagoginen johtaminen ensisijalla

OAJ:n päiväkodin johtajille tekemän kyselyn mukaan 40 prosenttia kunnallisten päiväkotien johtajista kertoo tarvitsevansa lisää osaamista ydintehtävänsä suorittamiseen. OAJ vaatii työnantajia hoitamaan varhaiskasvatuslaissa säädetyn täydennyskoulutusvelvoitteensa ja huolehtimaan lähijohdon riittävästä osaamisesta.

13.10.2020 Uutinen
Hyvä johtaminen on muutakin kuin keppiä ja porkkanaa

Hyvällä johtamisella voi työhyvinvoinnin lisäksi saavuttaa muun muassa taloudellista etua, sillä hyvinvointi vähentää esimerkiksi sairauspoissaoloja. Hyvällä johtamisella on vaikutusta myös työyhteisöön ja työn iloon, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick blogissaan.

30.09.2020 Blogi
Blogi: Ammatillinen käyttäytyminen on osa ammattitaitoa

Missä menee raja hyväksyttävän ja vastuuttoman työkäyttäytymisen välillä? Kenen vastuulla on puuttua epäasialliseen ja häiritsevään käyttäytymiseen? Työhyvinvointityöryhmä avaa teemaa blogikirjoituksella.

15.09.2020 Blogi