• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Kuormituksessa ja työoloissa mikään ei muutu, jos kukaan ei puutu – tarvitaan lakiuudistuksia

Työelämään liittyy monia lakeja, jotka on säädetty työntekijöiden turvaksi. Lait vaativat kuitenkin täsmennyksiä ja parempaa valvontaa, jotta ne toteutuvat arjessa. Etenkin psykososiaalista kuormitusta pitäisi ennaltaehkäistä ja hallita nykyistä paremmin. On koko Suomen etu, että opetusalan ammattilaiset voivat hyvin ja että he, kuten myös kaikenikäiset oppijat, voivat työskennellä turvallisissa ja terveellisissä tiloissa, kirjoittaa OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

29.11.2022 Blogi
Eettinen työkuormitus – ristiriita ihanteiden ja mahdollisuuksien välillä

Eettinen työkuormitus on yksi työkuormituksen muoto. OAJ:n erityisasiantuntija Sara Simberg vinkkaa blogissaan keinoista, joilla eettistä työkuormitusta voidaan ennaltaehkäistä ja vähentää.

14.10.2022 Blogi
Palautumisvelka on hoidettava

Kaikenlainen ponnistelu, työnteko mukaan lukien, kuormittaa. Kuormituksesta palautuminen on välttämätöntä terveyden ja työkyvyn kannalta ja sen on oltava päivittäistä, muistuttaa OAJ:n erityisasiantuntija Sara Simberg blogikirjoituksessaan.

06.09.2022 Blogi
OAJ:n rahasto tukee opetushenkilöstön työhyvinvointia yli 1,5 miljoonalla eurolla

OAJ jakaa työhyvinvointirahastonsa avustuksina tänä vuonna yli 1,5 miljoonaa euroa. Summa jakautuu 54 kohteen kesken. Tukea myönnettiin hankkeisiin, jotka edistävät laajasti opettajien ja alan esihenkilöiden sekä heidän työyhteisöjensä työhyvinvointia.

17.06.2022 Uutinen
Työhyvinvointi korkea-asteella tuottaa innovaatioita ja osaamisen uudistumista

Työhyvinvointi rakentuu päivittäisessä työn tekemisessä ja vuorovaikutuksessa. Hyvinvointi vaikuttaa suoraan myös tuottavuuteen. Hannele Louhelaisen ja Teija Golnickin blogissa kerrotaan pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on edistää vuoropuhelua, johtamista ja työhyvinvointia korkeakouluyhteisöissä.

03.06.2022 Blogi
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole mielipidekysymyksiä

Myös opettajilla ja opetusalalla toimivilla on oikeus työssään tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun. Tasa-arvoa voidaan edistää työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa ja toimia siten, että jokainen työyhteisön jäsen tuntee olevansa tervetullut töihin omana itsenään, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

01.06.2022 Blogi
Yli 200 avustushakemusta OAJ:n työhyvinvointirahastolle

OAJ:n työhyvinvointirahastolle jätettiin vuoden 2022 haussa yli 200 hakemusta. Kehitysjohtaja Jari Cavernelis pitää määrää hyvänä. Laaja kiinnostus on yksi osoitus OAJ:n rahaston tekemän työn tarpeellisuudesta.

18.03.2022 Uutinen
Työhyvinvointirahaston avustusten hakuaika päättyy 11.3.

OAJ:n työhyvinvointirahaston 2022 avustusten hakuaika päättyy perjantaina 11. maaliskuuta. Rahasto jakaa tukea jäsentensä työhyvinvoinnin edistämiseen nyt toista kertaa. Varalan urheiluopistossa on rahaston tuella edistetty hyvinvointia tiimiorganisaatiossa. 

09.03.2022 Uutinen
Luokanopettaja: Opettajien arvostuksen pitäisi näkyä ja tuntua työn arjessa

Luokanopettaja Jussi Häikiö on nähnyt koulumaailmaa yli 20 vuoden ajan ja tunnistaa opetustyön muuttuneen vuosi vuodelta vaativammaksi. Jussi peräänkuuluttaa opettajien työlle lisää arjessa näkyvää arvostusta, kuten pienempiä ryhmäkokoja sekä palkkatasoa, joka vastaa työn vaativuutta.

24.02.2022 Uutinen
Jukka Jalonen: Ilman opettajankoulutusta olisin tuskin päätynyt valmentajaksi

Suomalaiset tuntevat Jukka Jalosen Leijonien päävalmentajana. Harvempi tietää, että hän on alun perin opiskellut opettajaksi. Jalonen sanoo arvostavansa opettajia todella paljon ja tuo esiin huolta opettajien jaksamisesta.

18.02.2022 Uutinen