• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Koronaskenaarioryhmä vie opettajien terveiset

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Savon koulutuskuntayhtymän (Sakky) koronaskenaarioryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Tiina Kammonen.

05.05.2021 Uutinen
Perusasioiden äärellä

Koronapandemia on laittanut opetushenkilöstön ja esimiehet koville viimeisen vuoden aikana. Rehtori Antti Ikonen muistuttaa blogikirjoituksessaan, että tärkeintä on keskittyä perusasioihin ja pitää asiat yksinkertaisina.

30.04.2021 Blogi
Manifesti mielenterveydestä

STM valmisteli mielenterveyden manifestin, jonka edistämiseen työmarkkinakeskusjärjestöt ovat sitoutuneet. OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick suosittelee ottamaan manifestin teesit käyttöön omalla työpaikalla.

21.04.2021 Blogi
Opettajat kannattavat maalittamisen kriminalisointia

OAJ:n jäsenet ovat joutuneet maalittamisen kohteeksi muiden akavalaisten tavoin. Tämä käy ilmi Akavan kyselystä, jonka vastaajista yli 70 prosenttia pitää maalittamisen kriminalisointia perusteltuna.

20.04.2021 Uutinen
Koronaryhmissä rakennetaan turvallisempia työpaikkoja

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tuusulan koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Simo Aravuori.

14.04.2021 Uutinen
Vuosi koronaa, mitä opimme yhteistoiminnasta?

Sivistystyöntajien (Sivista) työhyvinvointityöryhmä julkaisee kolmiosaisen blogi- ja videosarjan, jonka ensimmäinen osa käsittelee yhteistoiminnan merkitystä ja perusteita erityisesti korona-aikana. Videosarja on toteutettu yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen (TTK) kanssa.

14.04.2021 Blogi
Lisää työn iloa, vähemmän kuormitusta – Kaksi luokanopettajaa listaa 5 vinkkiä arjen rönsyjen karsimiseen

Ajatuksen opettajista kansankynttilöinä voi heittää romukoppaan ja olla oma itsensä. Tätä mieltä ovat luokanopettajat Esko Kyrö ja Jani Leminen. He jakavat opettajaopiskelijoille omalla opettajanurallaan kertyneitä vinkkejä arjen keventämiseen.

13.04.2021 Uutinen
Työhyvinvointia kehittämässä

Sopimusneuvottelujen jälkeen alakohtaiset työryhmät jatkavat sovittavien asioiden valmistelua seuraaviin neuvotteluihin. Mitä tapahtuu työhyvinvointityöryhmissä?

12.04.2021 Uutinen
Ammatillisten opettajien turvallisuuskoulutusta päivitettävä

Tutkimuksen mukaan ammatillisten opettajien yleisimmät uhkat tulevat oppilaiden toiminnasta. Käytännön koulutusta ja harjoittelua tarvitaan erityisesti aggressioiden kohtaamiseen.

09.04.2021 Uutinen
Yhteishanke vauhdittaa opintoja ja vähentää opettajien kuormitusta

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tampereen korkeakouluyhteisön koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Terttu Roivas.

06.04.2021 Uutinen